Zwart neushoorntje geboren bij Diergaarde Blijdorp: historisch moment!

Gisteravond, zaterdag 23 december om 17:57 uur, beviel zwarte neushoorn Naima van een jong. Een historisch moment. In Nederland is slechts één keer eerder een zwarte neushoorn geboren en dat was 57 jaar geleden, ook in Diergaarde Blijdorp. De bevalling verliep snel en voorspoedig. Binnen een uur stond het jong. De zwarte neushoorn is een ernstig bedreigde diersoort.

De kleine zwarte neushoorn heeft de nacht goed doorgebracht. Het dronk, sliep en trippelde wat rond. Inmiddels is het geslacht bekend. Het is een … *tromgeroffel* meisje!! De verzorgers denken de komende tijd na over een passende naam. Moeder en dochter maken het goed en blijven komende tijd in de kraamstallen achter de schermen. Je kunt ze bewonderen via de webcams op de tv-schermen naast de Gorillakeuken in Blijdorp, de site en Blijdorp-app. Veel kijkplezier!