Trackdelen grootste Mega Coaster van Europa aangekomen in Energylandia

Op 15 oktober gingen de bouwwerken voor de grootste Mega Coaster van Europa van start in het Poolse pretpark Energylandia. Ondertussen zijn de eerste trackdelen aangekomen en zijn de grondwerken in een vergevorderd stadium. De rollercoaster krijgt de naam Hyperion en moet opengaan in 2018. Het wordt zowel de snelste als hoogste Mega Coaster van Europa.

 

Eerste trackdelen aangekomen:

In oktober gingen de eerste bouwwerkzaamheden voor de achtbaan van start. Er werd begonnen met graafwerken en het gieten van beton om de ondergrond te verharden. In november werden er grote stukken gewapend beton geplaatst en nu zijn ook de eerste trackdelen aangekomen. Deze trackdelen hebben een zwarte kleur gekregen. Momenteel is het materiaal opgeslagen op de parking aan de hoofdingang van het park. Hyperion zal op de parking van het pretpark geplaatst worden en komt te liggen tussen de hoofdingang en het einde van de parking.

 

De grootste Mega Coaster in Europa:

De achtbaan zal gebouwd worden door het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides en is speciaal op maat gemaakt voor Energylandia. De rollercoaster zal maar liefst 77 meter hoog worden en zal een drop krijgen van 80 meter. De first drop zal een hellingsgraad van 84 graden kennen en eindigt in een tunnel die 3 meter onder de grond ligt. Terwijl de trein door deze tunnel raast, zal er een snelheid bereikt worden van 142 km/u! Hierdoor wordt het de 6de snelste en 6de hoogste achtbaan in de wereld met een klassieke kettinglift. Hyperion wordt de grootste Mega Coaster van Europa in zowel de snelheid als de hoogte. De Mega Coaster zal een lengte krijgen van 1.450 meter en heel wat speciale elementen bevatten.

 

Na de spectaculaire first drop die eindigt in een tunnel, volgt een ‘Ejector Airtime Hill’ en een ‘Twist and Dive’-element waarbij de bezoekers tegen hoge snelheid richting de grond rijden. Na dit element volgt een ‘High-speed Overbanked Hill’, een ‘Offset Speed Bump’, een ‘Flooter Airtime Hill’ en een ‘Panoramic Wave Turn’. De rit vervolgt met een ‘Speed bump’ en ‘Stengel Dive’, om vervolgens met een overbanked turn in ‘Double S-Curves’ terecht te komen. Tot slot eindigt de rit met een ’S-Hump With Airtime’ en een ‘Ejector Airtime Hill’ met watereffecten. Wil je weten wat Intamin hier allemaal mee bedoelt, dan kan je best onderstaande video bekijken, die zowel een offride als een onride video van de achtbaan laat zien.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

 

Foto’s: Energylandia