Succesvol seizoen voor Walibi Rhône-Alpes

Op 5 november 2017, de laatste dag van de herfstvakantie, sloot Walibi Rhône-Alpes het seizoen 2017 af. Het werd een recordjaar voor het park, dankzij de vele innovaties, zowel op gebied van aankleding, als infrastructuur en meer evenementen. Hierdoor groeide het bezoekersaantal aanzienlijk, waardoor de strategie van het park, die de kangoeroe strategie genoemd wordt, haar werking bewezen heeft.

 

De resultaten in 2017

Aan het begin van het seizoen stelde het park als doel meer dan 450.000 bezoekers te trekken in 2017. Aan het einde van het seizoen werden alle bezoekers opgeteld en kwam men uit op 465.009 bezoekers die door de poorten van Walibi Rhône-Alpes wandelden. Dit is sinds de opening van het park het derde beste resultaat.

De groeiende aantrekkingskracht van Walibi Rhône-Alpes kan verklaart worden door het creëren van de Explorer Adventure zone, waarvoor het park elf miljoen euro investeerde, verdeeld over twee jaar. De zone is gelegen rond de nieuwe houten achtbaan Timber en kreeg dit jaar als nieuwigheden de attractie MonORail, het nieuwe restaurant Golden Burger, een speeltuin en de nieuwe show The Mysteries of Green Gold. In totaal werd een derde van het park gemoderniseerd en kwamen er meerdere nieuwigheden. De trouwe bezoekers konden zo de transformatie van het park al volgen.

Ook in 2017 was het begin en het einde van het seizoen de belangrijkste periode. En de Halloween periode was opnieuw een groot succes, meer dan 80.000 bezoekers kwamen deze periode naar het park. Opnieuw een record voor het park!

In 2017 werd ook het record gebroken voor meeste nieuwe bezoekers ooit. Deze werden aangetrokken door de vele nieuwigheden. Deze resultaten liggen in de lijn van de strategie en ambities van Walibi Rhône-Alpes, waar men sinds 2015 een blijvende groei kent.