Gardaland introduceert Peppa Pig in een complete nieuwe zone

Gardaland kondigde aan dat het park een gloednieuwe zone gaat creëren rond het bekende Peppa Pig figuurtje. In deze zone zullen drie attracties gebouwd worden. Dit gebied zal gebouwd worden in de buurt van de kinderzone Fantasy Kingdom, waar ook Kung Fu Panda een plekje kreeg.

 

Peppa Pig Land, zoals de zone gaat noemen, zal in de loop van 2018 geopend worden in Gardaland. Deze zone komt te liggen naast Fantasy Kingdom. Het wordt voor het park een uitbreiding op het kinderaanbod. Momenteel kunnen deze al terecht in Prezzemolo Land en Kung Fu Panda Academy.

Merlin sloot hiervoor in oktober een deal met Entertainment One, die de rechten van Peppa pig in handen hebben. Met de gekochte rechten mag de Merlin groep, waar Gardaland onderdeel van is, attracties openen die het Peppa Pig thema dragen. Deze rechten gelden echter niet in het VK, wat betekend dat Thorpe Park of Alton Towers hiervan geen gebruik kunnen maken. Ook in China mag de groep deze rechten niet gebruiken.

Peppa Pig is een zeer populair figuurtje bij de Italiaanse kleuters. Maar ook in andere landen is het zeer gekend, maar liefst 180 landen zenden de serie uit in 40 verschillende talen.

De zone in Gardaland zal in totaal drie attracties krijgen, welke deze worden is momenteel nog niet bekend gemaakt.

 

Bron: Gardaland