Uitgelicht: Temple of the Night Hawk – Phantasialand

Temple of the Night Hawk is een indoorachtbaan in Phantasialand. Deze achtbaan opende in 1988 en werd gebouwd door Vekoma.

Temple of the Night Hawk werd in 1988 geopend als Space Center. De achtbaan had op dat ogenblik een ruimtethema. Met de opening van Wuze Town werd gekozen om de achtbaan een ander thema en naam te geven en zo werd Temple of the Night Hawk in 2001 opnieuw geopend zonder ruimte thema. Het station kreeg een oerwoud thema. In 2015 kreeg de achtbaan een lichttunnel op de lift hill en een gloednieuw themalied, geproduceerd door IMAscore.

De oorspronkelijke ideeën waren een gelanceerde achtbaan, die gebouwd zou worden door BHS/Zierer in samenwerking met een Italiaans bedrijf, maar uiteindelijk werd een budgetvriendelijkere achtbaan van Vekoma gekozen.

Een ritje op deze achtbaan duurt vier minuten. Tijdens de rit word je driemaal een lift hill opgetakeld. Op de baan rijden vier treintjes met elk plaats voor 28 personen. De achtbaan heeft een hoogte van 12 meter en een lengte van 1174 meter, er wordt een snelheid behaald van 46,5 km/u.