Toverland toont nieuwe concept-arts tijdens de Toverland fanday

Het Nederlandse Attractiepark Toverland heeft nieuwe concept-arts onthuld tijdens de Toverland fanday. Zo is er meer duidelijkheid over hoe het nieuwe themagebied en de twee hoofdattracties er zullen komen uit te zien.

 

Op deze speciale dag voor de fans van het Limburgse pretpark werd er heel wat uit de doeken gedaan over het nieuwe themagebied dat in 2018 moet openen. Dit themagebied zal de naam Avalon krijgen. Hoofdattracties worden een 40 meter hoge Wing Coaster met de naam Fēnix en een gethematiseerde boottocht die de naam Merlin’s Quest zal krijgen. Ondertussen zijn ook al heel wat bouwwerken voltooid die je in onderstaande video kan bekijken:

 

 

Themagebied: Avalon:

Voor het themagebied Avalon liet het attractiepark zich inspireren door de Keltische legendes rondom de beroemde tovenaar Merlijn, Koning Arthur en het magische zwaard Excalibur. Peter van Holsteijn, hoofdontwerper van Toverland, vertelt: “Avalon is een magische plek waar Merlijn centraal staat. Samen met zijn bondgenoot Fēnix zorgt hij ervoor dat de goede magie hier overheerst. Het kwaad, gepersonifieerd door de heks Morgana, ligt namelijk altijd op de loer.”

 

 

Wing Coaster: Fēnix

De wing coaster, een van de twee eyecatchers van Avalon, heeft de naam Fēnix meegekregen. Bij het achtbaantype wing coaster hangen de karretjes naast de rails, waardoor er een unieke vliegervaring gecreëerd wordt. Van Holsteijn: “De almachtige vuurvogel Fēnix verrijst eens in de 777 jaar uit zijn eigen as. Onze gasten worden uitgenodigd om plaats te nemen onder de vleugels van Fēnix om hem na zijn herrijzenis te vergezellen op zijn eerste vlucht.” De leverancier van deze achtbaan is het toonaangevende Zwitserse bedrijf Bolliger & Mabillard. Fēnix is maar liefst 40 meter hoog, 813 meter lang en behaalt een topsnelheid van 95 km/u. Tijdens de rit gaan de passagiers drie keer over de kop en de onervarenheid van de pas herrezen Fēnix zorgt voor de nodige ‘near misses’. Een ritje duurt, exclusief in- en uitstappen, zo’n twee minuten. Het is de langste B&M wing coaster van Europa en de allereerste in de Benelux.

 

 

Boatride: Merlin’s Quest

In boatride Merlin’s Quest kunnen de gasten genieten van een 12 minuten durende boottocht door de wateren van Avalon. Van Holsteijn geeft aan dat de gasten op zoek gaan naar Tir na nÓg, de bron van het eeuwig leven. “Gedurende de tocht vaart de boot een ruïne binnen. In dit zogeheten darkride-gedeelte zou deze bron zich zomaar eens kunnen bevinden.” De boatride is een attractie voor het hele gezin. In totaal varen 14 boten over een parcours van 430 meter. Twee boten zijn tevens geschikt voor mindervaliden. Merlin’s Quest wordt gebouwd door MACK Rides. Dit Duitse familiebedrijf bouwde eerder ook spinning coaster Dwervelwind en boomstamattractie Backstroke in Toverland.

 

 

Volg alle ontwikkelingen in Toverland hier op de voet. 

 

 

Foto’s: Toverland