Schwaben-Park kondigt de sluiting van een attractie aan

Het Duitse park Schwaben-Park kwam de laatste tijd vaak in het nieuws met nieuwigheden, maar ook met enkele sluitingen. Zo sloot het park de achtbaan Himalaya Bahn. Dit was een klassieker van Schwarzkopf. Dit jaar zal ook de karting gesloten worden.

 

Schwaben-Park kondigde eerder aan de oude Log Flum attractie in een nieuw jasje te stoppen. Deze zal omgebouwd worden tot een houtzagerij en krijgt themamuziek van het Duitse IMAscore. Het afgelopen jaar werden heel wat nieuwigheden geopend in het park,zo werd het oude schommelschip vervangen door een nieuw exemplaar.  Verder kwam er een Black Light mini golf parcours en een Goudzoekers attractie.

Maar met de komst van al deze vernieuwingen kwam ook de sluiting van de klassieke Himalaya achtbaan. Deze wed opgekocht door een kermisexploitant.

 

 

Ook dit jaar sluit het park een attractie namelijk het Karting Circuit. Dit werd door het park op facebook aangekondigd. Volgens het park lag de capaciteit bij deze attractie te laag, terwijl de bezoekersaantallen stegen. Er stond vaak een wachtrij tot 60 minuten voor de attractie en dat was voor het park onacceptabel.

Het park belooft alvast dat op de locatie van de 280 meter lange track een nieuwe familieattractie geopend zal worden, die bovendien interactief wordt.

 

Bron en foto: Schwaben-Park