Energylandia breidt waterpark uit met 10 waterslides

Het Poolse pretpark Energylandia gaat haar waterpark uitbreiden met maar liefst 10 waterslides. Hiermee zal de totale oppervlakte verdubbeld worden. Daarnaast werd ook al de grootste Mega Coaster van Europa aangekondigd. Beide nieuwigheden moeten openen in 2018.

 

Na de tientallen uitbreidingen in het pretpark van Energylandia, zal het Poolse pretpark nu ook haar waterpark gaan uitbreiden. Het wordt een uitbreiding van formaat, want er komen maar liefst 10 nieuwe glijbanen bij! Hiervan zullen er zowel gericht zijn op volwassenen en ook kinderen.

Energylandia had al een bescheiden waterpark in het assortiment, maar dit was voornamelijk gericht op jonge kinderen. In 2018 komt daar verandering, want bij de 10 nieuwe slides zullen er heel wat spectaculaire glijbanen bij zitten. Zo zullen er twee glijbanen komen met een valluik waarbij bezoekers bijna loodrecht naar beneden zullen vallen.

Naast de vrijevalslides komt er ook een glijbaan met een draaitol waarbij bezoekers op het einde van de tol in een gat naar beneden zullen vallen. Verder komt er ook een glijbaan met twee Cones. Een gelijkaardige Cone glijbaan opende dit jaar nog in het Tikibad van Duinrell. Naast de trechterglijbaan en Cone-glijbaan zal er ook nog een halfpipe-glijbaan geopend worden.

Naast deze vijf heftige glijbanen komen er ook nog vijf glijbanen voor bezoekers die het liever wat rustiger aandoen. Het is nog niet helemaal duidelijk of deze familieglijbanen uitgerust zullen worden met banden of niet. Met de uitbreiding wil Energylandia de bezoekers kunnen verkoelen tijdens de warme dagen in de zomer.

 

Bron: Energylandia