Bouwwerken voor SW8 in Alton Towers ver gevorderd

Het Engelse pretpark Alton Towers is druk bezig met de bouw van de nieuwe houten achtbaan die in 2018 moet openen. Ondertussen is al een groot deel van de houten constructie opgebouwd en is de enorme constructie in het midden van de achtbaan goed ingepakt. Eerder werd al het monsterlijk hoofd van de befaamde Wicker Man op zijn plaats gezet. De Wicker Man is volledig ingepakt zodat niemand kan zien wat er binnen in gebeurd.

 

Het Engelse pretpark Alton Towers is druk bezig met de bouw van een nieuwe houten achtbaan onder de codenaam Secret Weapon 8. In juni van 2017 werden de eerste trackdelen geplaatst en sindsdien gaan de bouwwerken snel vooruit. Ondertussen werd er een gigantische Wicker Man opgebouwd waar de bezoekers tijdens de rit drie keer door zullen razen. De Wicker Man is nu volledig ingepakt zodat niemand kan zien wat er binnenin gaat gebeuren, het is dus raden wat Alton Towers voor ons geheim wil houden.

 

De achtbaanrit van Secret Weapon 8 zal starten bij het station, gevestigd aan de noordoostkant van Mutiny Bay. Hier zal de 10 meter hoge lifthill starten die een hellingsgraad van 24 graden heeft. Voor de lifthill zal naar alle waarschijnlijkheid een silent magnetic-liftsysteem gebruikt worden, wat ons meteen doet denken aan de achtbaan Lightning Rod in Dollywood. Dit zou betekenen dat Secret Weapon 8 de eerste gelanceerde houten achtbaan van Europa wordt. 

Er is een groot deel van het terrein uitgegraven om op deze manier een groter hoogteverschil te kunnen creëren. Door het grote hoogteverschil kunnen grotere snelheden behaald worden en kan er een langer parcours gebouwd worden. De gerenommeerde houten achtbaanbouwer Great Coasters International (GCI) staat in voor de bouw van Secret Weapon 8. GCI bouwde onder andere ook Heidi The Ride (Plopsaland De Panne), Troy (Toverland), Joris en de Draak (Efteling) en Wodan (Europa-Park).

 

Alles over het nieuwe project kan je hier lezen.

 

 

Foto’s: TowersTimes