China Light ZOO: magisch lichtfestival betovert in nieuwe editie!

Ook deze winter viert ZOO Antwerpen Chinees Nieuwjaar met het lichtfestival China Light ZOO. Je leert in de indrukwekkende lichtsculpturen het oude China kennen, met zijn mythische dieren, symboliek en legendes. Dit alles wordt prachtig aangevuld met dromerige traditionele muziek en magische Chinese dansen. De ticketverkoop is gestart.

 

 

In november kleurt de ZOO een beetje blauw, naar het werktenue van de Chinese vaklui. De kunstenaars zijn dan ijverig in de weer om de verschillende onderdelen van de composities in elkaar te lassen en ze op de juiste plaats te zetten. Ze toveren de handgemaakte metalen constructies om tot lichtende beelden in drie dimensies. Een deel van de figuren wordt in Antwerpen zelf samengesteld, een ander deel is made in China en werd per schip naar Antwerpen vervoerd. De lichtkunstenaars komen uit Zigong in de provincie Sichuan. De stad wereldberoemd om haar lichtfeest.

 

Met China Light ZOO wandel je voorbij een 4 meter hoge Boeddha. Liefde en oorlog weerspiegelen zich bij de strijders van het terracotta leger.  Neem tenslotte een nachtelijke duik in de oceaan om de 15 meter grote walvis te ontmoeten, één van de pronkstukken in deze nieuwe editie.

De avondwandeling in deze magisch verlichte tuin krijgt bovendien een extra beleving want op vaste tijden geniet je op twee podia van traditionele dansen.

 

TIP

Dé plek voor prachtfoto’s en selfies #ChinaLightZOO

 

Praktisch: Openingsdagen en -uren

China Light ZOO loopt van 1 december 2017 tot en met 14 januari 2018 (24 en 31 december uitgezonderd) en is geopend van 18u00 tot 21u30. Om de capaciteit te spreiden start de betoverende tocht om 18u, om 19u of om 20u.

 

Tickets en korting!

Prijzen variëren van 15 € tot 12 €, ZOO/Planckendael-abonnees betalen 12 € tot 10 €.

Tickets bestel je online via www.ZOOantwerpen.be/ChinaLightZOO of aan de kassa van ZOO Antwerpen. Check de beschikbaarheid per avond op de website. Geniet voor of na je wandeling van een heerlijk driegangenmenu in het Theatercafé Paon Royal op het Koningin Astridplein 26, vlak naast de ZOO.