Wanda City bouwt prachtige Intamin achtbaan

In het Chinese pretpark Wanda City te Wuxi, wordt momenteel hard gewerkt om het pretpark klaar te krijgen voor de opening. We kregen in het verleden al enkele mooie concepttekeningen te zien van het park, ditmaal dook er eentje op van een Intamin Launch Coaster.

 

Een nieuwe concepttekening kwam naar buiten van een Intamin Impulse Coaster die gebouwd wordt in het Chinese pretpark Wanda City. Deze achtbaan is van het model “Twist & Twist”. Dit is een geïnverteerde shuttle lanceerachtbaan van de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. Van dit model is er nog maar 1 andere achtbaan gebouwd, die staat in het Amerikaanse pretpark Cedar Point en heeft de naam Wicked Twister.

Op onderstaande video kan je de achtbaan uit Cedar Point bekijken.

 

Op de concepttekening zien we hoe de achtbaan ondergronds zal gelanceerd worden, bovengronds bevindt zich een meertje, rond de twee pieken van de achtbaan komen fonteinen te staan, wat een mooi visueel zicht zal zijn.

 

Op de concept art die eerder al werd vrijgegeven is een spectaculaire B&M Wing Coaster te zien. De achtbaan komt halfweg het parcours bij een grote dubbele drop. Na het eerste deel van de afdaling komt er een klein heuveltje over bergtoppen, waarna de track volledig verdwijnt in een afgrond. De inzittenden vallen recht naar beneden langs een mooie waterval om vervolgens via een aantal bochten recht door het gebergte terug te keren naar het station.

 

Voor Intamin Amusement Rides zal de Impulse Coaster niet de enige achtbaan in het park worden dat ze zullen bouwen. Wanda City kondigde aan dat Intamin de hoogste en snelste achtbaan ter wereld zal bouwen. Dit zal een gelanceerde achtbaan worden.

Verder komt er ook nog een gelanceerde achtbaan van Mack Rides met 4 inversies. Dit wordt een kloon van Blue Fire in Europa-Park. De achtbaan zal een snelheid van 100km/u behalen in 2,5 seconden tijd. Het hoogste punt ligt op 38 meter en de baan wordt 1056 meter lang.

 

Bron en foto: VHCoasters