Track nieuwe achtbaan Silver Dollar City compleet

Deze week werd het laatste trackdeel geplaatst van de nieuwe achtbaan Time Traveler, die momenteel gebouwd wordt in het Amerikaanse park Silver Dollar City. Time Traveler zal volgend jaar geopend worden. Deze achtbaan wordt gebouwd door Mack Rides.

 

De bouw van de nieuwe achtbaan Time Traveler verloopt voorspoedig bij Silver Dollar City. Afgelopen week mocht men klinken op het plaatsen van het laatste trackdeel. Hiermee is weer een belangrijke mijlpaal bereikt in het bouwproces van deze indrukwekkende achtbaan. De baan werd geleverd door de Duitse constructeur Mack Rides.

 

 

Time Traveler zal de hoogste, steilste en snelste Spinning Coaster ter wereld worden. Maar dat is niet alles! Deze baan zal tot tweemaal toe gelanceerd worden en bevat drie inversies. Time Traveler is de eerste Spinning Coaster die drie inversies bevat: een Dive Loop, een Zero-G Roll en een 30 meter hoge Vertical Loop.

 

 

Bij de achtbaan hoort ook een achtergrondverhaal. Dit verhaal volgt een horlogemaker genaamd Charles Henry, die de mogelijkheden van tijdreizen onderzoekt. Tijdens een voorstelling in Silver Dollar City onthult hij de resultaten van zijn onderzoek, namelijk de Spinning Coaster Time Traveler.

 

 

Bron en foto’s: Silver Dollar City