Kennywood sloot waterattractie Log Jammer

Het Amerikaanse park Kennywood sloot de waterattractie Log Jammer. Volgens het park een moeilijke beslissing maar noodzakelijk voor toekomstige plannen. Deze Log Flume, of boomstamattractie, opende in 1975.

 

Op 17 september 2017 nam het Amerikaanse park Kennywood afscheid van haar boomstamattractie Log Jammer. Het was in 1975 de eerste attractie die meer dan een miljoen dollar kostte. Log Jammer werd gebouwd door de Amerikaanse bouwer Arrow Dynamics.

Het park vertelde op haar website dat het sluiten van deze attractie een moeilijke beslissing was, maar dat het noodzakelijk was voor toekomstige plannen. “Het is een bitterzoete beslissing, maar een die in de toekomst leuke nieuwe mogelijkheden opent voor onze bezoekers,” vertelde General Manager Jerome Gibas.

Log Jammer staat in het linker gedeelte van het park naast de houten achtbaan Racer Rollercoaster. Met het verwijderen ervan komt er een behoorlijk stuk grond vrij. Er gingen al geruime tijd geruchten rond dat echt park een nieuwe achtbaan wil bouwen en met het verwijderen van deze Log Flume plus het feit dat de manager praat over toekomstige mogelijkheden, laaien deze geruchten weer volop op. Het is dus afwachten tot het park meer nieuws naar buiten brengt.

 

Een onride van de Log Jammer

 

 

Bron: Kennywood, Neswsplusnotes

Foto’s Kennywood, Bing Map