Nieuwe achtbaan en themagebied voor Europa-Park

Het Duitse Europa-Park heeft momenteel al een uitgebreid aanbod aan achtbanen. 13 maar liefst als je waterattractie Atlantis meerekent in deze categorie. Dit aanbod wil het park opnieuw gaan vergroten met de komst van een achtbaan, die de nodige thrill zal bieden.

 

Europa-Park, gelegen in Rust (Duitsland), is een familiepark met een zeer groot aanbod aan attracties. Onder deze attracties zitten maar liefst 13 achtbanen, het meeste in een Duits park en zelfs in Europa. In Europa-Park zit men ook nooit stil. Dit jaar opende de attractie Voletarium, een Flying Theater en volgend jaar zal de indoor achtbaan Eurosat volledig vernieuwd worden.

Ook is men momenteel bezig met de bouw van een groot waterpark en een nieuw hotel, die openen in 2019. Maar dat is nog niet alles. Onlangs maakte parkdirecteur Michael Mack op Europa-Park radio bekend dat het park opnieuw een achtbaan zal openen na 2019. “De volgende achtbaan die er komt zal een echte knaller worden,” vertelde Michael Mack.

De nieuwe achtbaan zou alvast opnieuw zeer groot worden, welk type het is, blijft nog even geheim. De nieuwe achtbaan zal niet in een van de bestaande themagebieden komen te liggen, er wordt een volledig nieuw themagebied gebouwd.

Het nieuwe themagebied zal aangelegd worden achter het huidige Griekse themadeel van het park. De locatie wordt jaarlijks gebruikt voor het Halloween evenement van het park, dat dit jaar de naam Traumatica kreeg.

 

Volgens Michael Mack zijn momenteel de grootste kanshebbers als landen voor het nieuwe gebied Schotland, Roemenië en Polen, maar ook Kroatië wordt niet uitgesloten.

Over de bouwer van de nieuwe achtbaan vertelde Mack nog dat het niet over een derde partij zou gaan, maar dat de achtbaan uit eigen stal komt. Dit betekent dus dat het een Mack Rides achtbaan wordt, gebouwd door het moederbedrijf van het park.

 

Bronnen: Parkerlebnis, Looopings, Europastreet

Foto: Europa-Park