Hoogste punt Twisted Timbers bereikt in Kings Dominion

In het Amerikaanse park Kings Dominion sloot de houten achtbaan Hurler in 2015. Nu, twee jaar later, maakte het park bekend welke plannen het in petto heeft voor deze achtbaan. De Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction is namelijk bezig met deze om te bouwen naar een hybride achtbaan met inversies. Onlangs werd het hoogste punt bereikt.

 

Na lange geheimhouding maakte Kings Dominion onlangs bekend wat er met de in 2015 gesloten houten achtbaan Hurler zal gebeuren. Rocky Mountain Construction gaat deze omvormen tot een hybride achtbaan die de naam Twisted Timbers zal dragen.

 

Na enkele weken bouwen heeft de achtbaan haar hoogste punt van 33 meter bereikt. Twisted Timbers zal drie inversies krijgen, waaronder een Barrel Drop Roll. Dit betekent dat je tijdens de first drop van de achtbaan al doorheen een Barrel gaat. De baan zal meer dan 900 meter aan track krijgen en speciale RMC-treintjes. De maximale snelheid van de baan zal 90 km/h bedragen.

 

De bouw van deze achtbaan volgen we hier op de voet.

 

Bron en foto: Kings Dominion