Het Deense Sommerland Sjælland opende een interactieve Go-Kart attractie

In het Deense Sommerland Sjælland werd een interactieve Go-Kart attractie geopend die je onmiddellijk doet denken aan een willekeurige race uit het bekende Nintendo spel Mario Kart. Dit spel vormde namelijk de inspiratie voor deze nieuwe attractie. De ingenieurs ontwierpen speciale wagentjes waarmee je enkele special effects kan activeren tijdens de rit.

 

Wie in het Deense pretpark Sommerland Sjælland een ritje maakt in de nieuwe Go-Karts attractie , genaamd SamyKart, zal zich met een beetje verbeelding Mario wanen in één van de levels van het Nintendo spel Mario Kart. Het park haalde namelijk de mosterd voor deze nieuwe attractie bij dit immens populaire videospel.

 

 

De interactieve Go-Karts werden geleverd door het Franse bedrijf Sodi Go-karts. Het interactieve systeem daarintegen werd ontwikkeld door ingenieurs van het Deense bedrijf AmuseTech, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het vervaardigen van robots.

Wie in een kart rijdt kan door middel van de knopjes, die zich op het stuur bevinden, in te drukken bijvoorbeeld zorgen dat de kart achter hem plots enkele seconden trager gaat rijden of een watertunnel activeren waardoor je tegenstanders doorheen moeten rijden.

 

Bron en foto’s: Sommerland Sjælland