Hersheypark opent in het waterpark twee family thrill attracties

Het Amerikaanse Hersheypark gaat haar waterpark uitbreiden met twee family thrill attracties. De namen van deze nieuwe attracties worden Breakers Edge Water Coaster en  Whitecap Racer.De opening ervan staat gepland voor 2018.

 

Breakers Edge Water Coaster wordt de eerste watercoaster ter wereld met een HydroMAGNETIC systeem. In de baan komen ook enkele Flying Saucers elementen, een uniek iets voor dit type waterattractie. Op Breakers Edge Water Coaster zal je met rafts, waarin plaats is voor vier personen, door een lange baan gestuwd worden met behulp van LIM lanceringen. Je krijgt tijden de rit een Bobslee gevoel en maakt snelle bochten en drops. De rit zal ongeveer een minuut duren en de attractie heeft een capaciteit van 600 personen/u.

Whitecap Racer zal de langste mattenglijbaan ter wereld worden. Bij deze glijbanen vertrek je van een hoogte van 21 meter om per zes tegen elkaar te racen. De racers zullen racen doorheen zes tunnels, die naast elkaar liggen. In elke baan zit een element waarbij je door een 360° bocht gaat, die het gevoel geeft een looping te zijn.

Beide attracties zullen, als alles volgens plan verloopt, geopend worden op de Amerikaanse Memorial Day. Op deze nationale feestdag worden de gesneuvelde soldaten herdacht. Deze dag valt op 28 mei 2018.

Zowel Whitecap Racer als Breakers Edge Water Coaster zullen gebouwd worden door ProSlide Technology Inc.,  één van werelds grootste bouwers op het gebied van waterattracties. De attracties zijn beide familievriendelijk, maar bevatten de nodige thrill.

 

 

Bron en foto’s: Hersheypark