Duits pretpark stelt achtbanen afwisselend op

Het Duitse pretpark Trampoline Trier gelegen in de deelstaat Rijnland-Palts heeft een nieuwe achtbaan in haar park geplaatst. Crazy Coaster is een spinning coaster van de Italiaanse achtbaanbouwer SBF Visa Group. De achtbaan zal deels de oude achtbaan vervangen, maar ook weer niet helemaal…

 

Vind je saai om altijd op dezelfde achtbaan een ritje te maken? Of kan je niet kiezen tussen een familieachtbaan en een achtbaan met draaiende karretjes? Het Duitse indoor pretpark Trampoline Trier, dat niet ver gelegen is van de Belgische grens, gaat vanaf nu twee achtbanen met elkaar afwisselend in haar park plaatsen. Bezoekers die naar het park gaan, komen afwisselend de Racing Coaster of de nieuwe Crazy Coaster tegen.

Racing Coaster is een familieachtbaan van de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group, het model van de achtbaan is de F1 Vortex Coaster (MX607). Het is een eenvoudige achtbaan die bestaat uit een lift hill en een helix. Crazy Coaster is eveneens een familieachtbaan van de SBF Visa Group. De treinen hebben deze keer draaiende karretjes. De achtbaan is 4,3 meter hoog en 57,9 meter lang. Op beide achtbanen krijgen de bezoekers meerdere rondjes.

De Racing Coaster staat al sinds de opening van Trampoline Trier in 2014 in het pretpark. Voor 2014 reisde de achtbaan rond als “The Racing Coaster” met de foorkramer Toni Thoma en Theodora Hartmann op de Duitse kermissen. Maar ook in de jaren er na reisde de Racing Coaster nog vaak rond op de kermis met zijn eigenaars. Hierdoor stond er soms geen achtbaan in het park en moesten de bezoekers gebruik maken van andere attracties.

Nu heeft Trampoline Trier een oplossing bedacht voor het probleem. Crazy Coaster zal afwisselend met de Racing Coaster in het park geplaatst worden. Beiden achtbanen zijn kermisachtbanen en wanneer de Racing Coaster op de kermis staat, zal de Crazy Coaster in het park geplaatst worden en wanneer de Crazy Coaster naar de kermis gaat, zal de Racing Coaster terugkeren naar Trampoline Trier.

 

Foto’s: Trampoline Trier