Europa-Park toont nieuwe stijl Eurosat

Onlangs kondigde het Duitse park Europa-Park aan dat de indoor achtbaan Eurosat een grote renovatie zou ondergaan. De achtbaan wordt volledig vernieuwd en zal volgend jaar heropenen, maar praktisch onherkenbaar zijn. In het park kan je nu al ontdekken hoe de achtbaan er zal gaan uitzien in de toekomst.

 

In een preview ruimte in Europa-Park kunnen de bezoekers nu al de vernieuwde Eurosat achtbaan ontdekken. Deze achtbaan zal namelijk een volledige gedaantewisseling ondergaan. Geen ruimtethema meer aan de ingang van de attractie in de toekomst, maar een Franse look, gekenmerkt door de Moulin Rouge.

 

 

Het nieuwe Franse thema begint al aan de buitenkant van de achtbaan, die gebouwd is in een grote opvallende bol. Er komt een Franse wijk rondom de achtbaan, met typische Franse huisjes en de Moulin rouge. Nog meer veranderingen zien we bij de treintjes, de raketvorm wordt afgevoerd en er komen nieuwe treintjes met een soort Jules Verne uitstraling.

 

Op 5 november zal de achtbaan sluiten. Tijdens de winterperiode zal de volledige track vervangen worden alsook de treintjes. Verder zullen er twee instapstations komen, eentje voor een normale rit en eentje voor een rit met Virtual Reality. Op deze manier wil men een volledig nieuwe beleving toevoegen. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren zal de grote bol gedemonteerd worden.

Eurosat opende in 1989 in het Duitse park Europa-Park. Eurosat ligt in de Franse themazone en werd gebouwd in een grote zilveren bol. De achtbaan is, net als heel wat andere achtbanen in het park, van de hand van Mack Rides, de eigenaar van het park.

 

 

Bron en foto’s: Europa-Park, Themepark.nl