Thorpe Park houdt thrillride Rush gesloten

De Thrillride Rush kampte de afgelopen weken met serieuze technische problemen in het Engelse Thorpe Park. De attractie werd deels ontmanteld om de attractie te herstellen en spoedig weer te laten draaien, maar de problemen lijken groter dan verwacht, waardoor de attractie dit seizoen niet meer zal openen.

 

 In het Engelse Thorpe Park kunnen de bezoekers voorlopig enkel toekijken hoe de thrillride Rush half ontmanteld ligt. De attractie kampte namelijk al enkele weken met ernstige technische problemen en ook al werd er aan gewerkt, toch lijken deze niet opgelost te raken. Het park liet op haar Twitteraccount weten dat dit seizoen de attractie niet meer zal openen.

 

Rush werd gebouwd door de Amerikaanse bouwer S&S-Sansei Technologies. De attractie lijkt op een gigantische schommel, waarbij de pendels aangedreven worden door perslucht. Het type heet dan ook de Screamin Swing. De attractie heeft een hoogte van 22 meter en werd geopend in 2005.

 

 

Dit is de tweede thrillride van S&S waarmee in het park problemen opduiken. Eerder dit jaar raakte al bekend dat de thrillride “The Slammer” gesloten werd in het park na langdurige technische problemen. Beide attracties openden trouwens in hetzelfde jaar. The Slammer werd in 2005 geopend in het park. De attractie bestond uit twee armen die ronddraaien. De bakjes waarin de passagiers zitten maakten hierdoor een soort vrije val.

 

 

Bron: Thorpe Park

Foto’s: Theme Park Worldwide