Eerste testritten begonnen op Capitol Bullet Train achtbaan in Motiongate

In de Verenigde Arabische Emiraten, meer bepaald in Dubai, opende in december 2016 het nieuwe themapark Motiongate. Dit park staat in het teken van de film. Het park werd onderverdeeld in een Smurfenzone, een Dreamworkszone, een Columbia Pictureszone en een Lionsgatezone. Die laatste zone is echter nog niet geopend voor het publiek, maar daar lijkt snel verandering in te gaan komen.

 

Voor de bezoekers van het Motiongate Themapark in Dubai was het lang wachten tot de laatste zone van het park zou openen. Deze zone, die Lionsgate heet, staat in het teken van de Hunger Games-films. Er wordt in deze zone tot op heden nog steeds gewerkt om ze klaar te krijgen.

Onlangs zagen we op Twitter een veelbelovend berichtje. De achtbaan van het gebied – Capitol Bullet Train – wordt momenteel volop getest. Het lijkt er dus op dat de opening nu niet lang meer zal uitblijven.

 

 

De achtbaan werd gebouwd door Mack Rides. Deze wordt getypeerd door een hoge piek, een beetje te vergelijken met Star Trek: Operation Enterprise in Movie Park Germany. Bij deze achtbaan word je driemaal gelanceerd. Eenmaal voorwaarts, daarna achterwaarts een hoge piek op, om vervolgens een laatste maal voorwaarts gelanceerd te worden. Tijdens de rit ga je onder andere doorheen een verticale looping.

 

Panem Aerial Tour

Behalve deze achtbaan zal de simulatorattractie Panem Aerial Tour ook openen in deze zone. Bij deze attractie maak je een viruele vlucht over de hoofdstad van Panem, Capitol. Je kan de iconische beelden uit de film herkennen en komt in een epische strijd terecht met de Peacekeepers.

 

Step Up Dubai, All In!

Een derde bezienswaardigheid in de zone is de reeds geopende show, Step Up Dubai, All In! Een show vol muziek en dans, gebaseerd op de Step Up films.

 

Bronnen: Motiongate, RCDB, Travellerczech

Foto’s: Motiongate