Busch Gardens Williamsburg uitgeroepen tot mooiste themapark ter wereld

Busch Gardens Williamsburg werd voor het 27ste jaar op rij uitgeroepen tot mooiste themapark ter wereld. De prijs werd uitgereikt door de National Amusement Park Historical Association. Het is al sinds 1990 dat het park deze mag ontvangen.

 

Elk jaar opnieuw gaat de NAPHA op zoek naar het mooiste themapark. Dit doen ze doormiddel van een enquête, die de naam Amusement Park and Attractions Survey heeft.Dit jaar werd de award al voor de 31ste keer uitgereikt, Busch Gardens Williamsburg mocht hem voor het 27ste jaar op rij in ontvangst nemen.

In Busch Gardens Williamsburg opende dit jaar nog de gloednieuwe houten achtbaan InvadR. De nieuwe houten achtbaan behaalt een snelheid van 77,2 km/u tijdens de first drop van 22,6 meter diep. InvadR heeft een stalen draagconstructie waardoor we de achtbaan bij de hybriden kunnen kwalificeren. De track zelf is wel in hout waardoor het gevoel tijdens de rit hetzelfde zal zijn als bij een volledig houten achtbaan. De naam en het logo van de achtbaan mochten de fans zelf kiezen.

 

 

Ook voor volgend jaar staat er een nieuwe attractie gepland in het park. De nieuwe attractie wordt de allereerste Motion Simulator met VR technologie. Hierbij zullen de inzittenden niet langer op een groot scherm kijken, maar een speciale VR bril dragen, waarop ze de beelden te zien krijgen.

De attractie komt te liggen in de Ierse themazone van het park en vervangt de attractie Europe In The Air. Het park gaf alvast een voorsmaakje.

 

 

Bron en foto’s: Bush Gardens