Belgisch pretpark opent 9 attracties waaronder nieuwe achtbaan!

Het Belgische pret- en dierenpark Mont Mosan, gelegen in de Waalse stad Huy, heeft dit jaar maar liefst 9 nieuwe attracties geopend. Het belangrijkste nieuws voor rollercoaster liefhebbers is dat er ook een achtbaan bij zit.

 

Mont Mosan is een klein familie pret- en dierenparkje dat dit jaar een enorme investering maakte. In april liet de baas van Mont Mosan, Jean-Marc Vanberg, 9 nieuwe attracties naar Huy komen. De attracties kwamen vanuit China met de boot voor een bedrag van 350.000 euro naar België. Maar de nieuwe attracties werden nog niet op de website van het park vermeldt, hierdoor geraakte het nieuws, dat er een nieuwe achtbaan in België was, niet meteen tot bij de achtbaanfans.

Het was onze redactie, die deze nieuwe achtbaan op het spoor kwam, en er op uit trok om de nieuwste achtbaan van België te gaan ontdekken. Deze achtbaan heeft trouwens de naam La Chenille gekregen en is gebouwd door een Chinese fabrikant. Het is nog maar de 3de Chinese achtbaan die op Europese bodem staat, best bijzonder te noemen dus.

 

La Chenille is een familiale achtbaan met blauwe track en groene supports. De rollercoaster heeft een treintje dat typerend is voor een “Big Apple” achtbaan, maar deze attractie heeft er echter niet de lay-out van. La Chenille is een aangedreven achtbaan die vermoedelijk gebouwd werd door de Chinese fabrikant Zhengzhou Limeiqi Amusement Equipment. Bezoekers mogen telkens 3 rondjes maken op de achtbaan.

Een van de belangrijkste nieuwe attracties van het park is een attractie waarbij je verschillende malen over kop gaat. Bezoekers zitten in een soort van bal die verschillende keren rond een aantal assen draait. De attractie geeft een heftige rit weg, daardoor werd de standaard ritduur van 3 minuten ingekort zodat de bezoekers niet misselijk uit de attractie zouden komen.

 

 

Een andere nieuwe belangrijke attractie in het park is een 9D film. Het park belooft de bezoekers de nodige sensatie. Verder staan er in Mont Mosan nog verschillende andere attracties en speeltuigen die voornamelijk gericht zijn op kinderen. De inkom van het park is 8 euro per persoon en de attracties kan je uitproberen voor 2 euro per persoon (of je kan een pas kopen voor 8 euro waarmee je alle attracties onbeperkt mag uitproberen).

Naast de verschillende attracties zijn er ook heel wat dieren terug te vinden in het park, zoals zeehonden, pinguïns, kangoeroes, prairiehonden en vele anderen. In het pretparkje wordt er ook elke dag een zeehondenshow opgevoerd.

Bron & Foto’s: Themeparkfreaks.eu