Zal het nieuwe themagebied van Toverland Avalon gaan noemen?

Dat Toverland volgend jaar een gloednieuw themagebied opent is ondertussen alom geweten, maar een naam werd nog niet bekend gemaakt. In een artikel van De Limburger werd vandaag plots de naam Avalon vermeld. Wat doet vermoeden dat dit de naam kan worden.

 

Door de naamsvermelding van Avalon in de Nederlandse pers komt de geruchtenmolen over het nieuwe themagebied in Toverland nu op volle gang. Wordt Avalon de naam van dit gebied?

De naam Avalon zou afkomstig zijn van een mythisch eiland in de Britse wateren, bekend in de Arthursage. Dit in nevelen verborgen oord zou volgens de legende enkel toegankelijk zijn via een magische boot, voor diegenen die deze kunnen vinden.  Volgens sommige legendes ligt Koning Arthur op dit eiland te rusten, tot hij ontwaakt om Engeland te redden. Het zou ook op dit eiland zijn dat hij het zwaard Excalibur smeedde.

Bij Toverland willen ze voorlopig niets bevestigen, alles zou bekend gemaakt worden op een persconferentie aan het einde van september.

Het nieuwe themagebied opent volgend jaar, in het gebied komt alvast een boottochtje en een spectaculaire Wing Coaster van de Zwitserse bouwer B&M.

 

Bron: Toverlandfansite