Bouwupdate: nieuw Plopsa pretpark in Polen

De Plopsa groep is momenteel bezig met de bouw van haar 6de pretpark. Majaland Kownaty komt te liggen in het gelijknamige Poolse dorpje. Het is het 7de themapark van de groep dat ook nog een waterpark bezit. Ondertussen zijn de werken al goed gevorderd, zowel in de indoor hal als het gebied buiten de hal.

 

De start van de bouw van Majaland Kownaty begon vorig jaar in oktober. Ondertussen staat er al een heuse hal recht, de plaats waar binnenkort het indoor gedeelte van het pretpark zal komen. Naast het indoor gedeelte is er ook een outdoor gebied waar hard aan gewerkt wordt. Majaland Kownaty wordt het eerste pretpark van Holiday Park Kownaty. Later zal er ook nog een tweede pretpark en recreatiedomein komen. Majaland Kownaty moet al tegen het einde van dit jaar openen al is het niet duidelijk als die deadline nog gehaald kan worden, de rest is voorzien voor 2018 en 2019. Tegen 2020 moeten er 1 miljoen mensen jaarlijks het resort bezoeken.

Majaland Kownaty krijgt drie indoor zones en 3 outdoor zones. Binnen in de hal zullen 15 attracties komen in het thema van Wickie de Viking, Maya De Bij en Heidi. In het buitengedeelte zullen er 8 attracties komen in het thema van Maya De Bij, Bumba en Heidi. Een volledig overzicht van alle attracties kan je hier terugvinden.

 

Foto’s: Plopsa