Warner Bros. Movie World plaatst laatste trackdeel van megacoaster DC Rivals

Warner Bros. Movie World, gelegen in de Australische staat Queensland, mocht het glas heffen op het plaatsen van het laatste trackdeel van de gloednieuwe Megacoaster DC Rivals HyperCoaster. De bouw duurt ondertussen een jaar en  in oktober verwacht men de eerste bezoekers plaats te laten nemen in de achtbaan.

 

 

In een filmpje, dat verscheen op de Facebookpagina van het Australische park Warner Bros. Movie World, zien we hoe het laatste stukje trackdeel op zijn plaats gehesen wordt. De bouw van de achtbaan nam ongeveer een jaar in beslag, maar nu kan men aan de afwerking beginnen.

 

 

De nieuwe achtbaan heeft de naam DC Rivals HyperCoaster gekregen en is een van de grootste achtbanen die gebouwd is op het continent. De Duitse fabrikant Mack Rides stond in voor de bouw en ook voor hen was het een van de grootste achtbanen die ze ooit gebouwd hebben.

 

 

DC Rivals HyperCoaster heeft een hoogte van maar liefst 61,6 meter en zal een snelheid behalen van 115 km/u. Het parcours dat 1400 meter lang is bevat een 40 meter hoge Non Inverting Loop. Een Non Inverting Loop is een soort looping waarbij de inzittenden niet overkop gaan omdat de track halverwege de looping naar de buitenkant draait, waardoor de inzittenden aan de bovenkant van de looping rijden in plaats van aan de onderkant.

Alsof dit nog niet spannend genoeg is, zijn de achterste bakjes van de trein omgedraaid, waardoor bezoekers zowel het ritje voorwaarts als achterwaarts kunnen beleven indien ze dit graag hebben. Dit zal voor een nog hogere thrillfactor zorgen omdat je niet kan zien naar waar je gaat.

 

Bron en foto’s: Warner Bros. Movie World