Nieuwe achtbaan Silver Dollar City krijgt adembenemende first drop

Het Amerikaanse pretpark Silver Dollar City gelegen in de staat Missouri is bezig aan de bouw van hun grootste achtbaan ooit. Uit nieuwe bouwfoto’s blijkt nu dat de achtbaanrit zal starten met een indrukwekkende first drop die loodrecht naar beneden zal gaan.

 

Uit eerdere bouwfoto’s was al duidelijk geworden dat Silver Dollar City bezig was aan de bouw van een achtbaan. Omdat het station op grote hoogte is gebouwd, werd het ook al snel duidelijk dat de achtbaanrit zou starten met een first drop in plaats van een lift hill. Maar nu is de track van de first drop ook geplaatst en deze ziet er nog een pak indrukwekkender uit dan verwacht.

Wanneer de trein het stationsgebouw uitrijdt, zal er onmiddellijk de drop volgen. Dit wordt niet zomaar een drop want hij zal loodrecht naar beneden gaan. Dit is de allereerste keer dat een dergelijke drop van 90 graden gebouwd wordt net meteen na het verlaten van het station.

 

Silver Dollar City heeft aangekondigd dat deze nieuwe achtbaan de grootste uit de geschiedenis van het park zal worden en dat het een attractie wordt van wereldformaat die verschillende ‘Worlds First’ elementen zal bevatten. De achtbaan zal ook gebruik maken van het heuvelachtig landschap waar het park gevestigd is.

Uit de geplaatste supports kunnen we afleiden dat de bouwer van de attractie waarschijnlijk de Duitse fabrikant Mack Rides is. Mack Rides kennen we onder andere van Pulsar in Walibi Belgium, Blue Fire Megacoaster in Europa Park, Helix in Liseberg, Star Trek: Operation Enterprise in Movie Park Germany, Lost Gravity in Walibi Holland, Alpina Blitz in Nigloland en Dwervelwind in Toverland.

 

 

Het volledige project kun je hier op de voet volgen.

 

 

Foto: sdcfan88 (themeparkreview)