Sfeerverslag: Walibi Belgium – zomernocturne – 12 augustus 2017

Op 12 augustus organiseerde Walibi Belgium een zomernocturne, waarbij het park open zou blijven tot 23 uur. Voor ons een ideale gelegenheid om een tripje te plannen en ons maar liefst 13 uren in het park te amuseren.

 

Nog voor het park open ging kwamen ikzelf en Dieter aan. Al snel waren ook Dimitri, Dwainie en Melissa aangekomen. De poorten waren intussen open en omdat de grote drukte zich nog bij de Weerwolf en Vampire bevond, besloten wij onze dag te starten met een nat ritje in Pulsar. Deze topper blijft mijn persoonlijk favoriete achtbaan in België.

 

We liepen door en kwamen al snel aan de Dalton Terror. Dwainie had deze nog nooit gedaan. Door haar enthousiasme na het eerste ritje in combinatie met de korte wachttijd volgde er al snel een tweede ritje. Lennert was ondertussen aangekomen in het park en voegde zich bij onze groep, waarna we een ritje maakten op de Calamity Mine.

 

Omdat het nog vrij rustig was, liepen we door naar de achterkant van het park. Hier maakten we een ritje in de beste darkride van België, althans dat vind ik. Challenge of Tutankhamon is werkelijk een prachtige darkride, al liep het deze keer niet zo goed. Aan het einde van de rit blokkeerden we namelijk en bleven een tiental minuutjes stilstaan, samen met nog een hele reeks andere karretjes. De storing was echter snel verholpen.

 

De meesten onder ons begonnen honger te krijgen dus begaven we ons richting de ingang, waar we een mitraillette aten. Onderweg naar de ingang zagen we Pulsar, die ook wat last had van technische storingen. Nog opvallend is dat Walibi hier recentelijk een nieuw horecapunt toevoegde aan het aanbod.

 

Om ons eten een beetje te laten zakken, maakten we ook een ritje in Melody Road. Als het park zo lang open is, heb je wel tijd voor dit soort attracties. Daarna volgde een ritje in Weerwolf, mijn favoriete woodie in België, al was niet iedereen van de groep het daarmee eens.

 

We merkten op dat de waterattracties geen wachtrij hadden, dus besloten ons te begeven naar Flashback. Geen wonder met dit weer, het regende al bijna de hele dag! Bijgevolg was het ook niet enorm druk in het park. Onderweg naar Flashback passeerden we opnieuw Pulsar, die nog steeds in storing lag. Hij werd toevallig net het station ingetrokken met behulp van een grote sleepkabel. Leuk om dit als fan van Pulsar eens te zien. Ook leuk is dat hij hierna vrij snel heropend is.

 

Wat volgde was dus een ritje Flashback, waar we inderdaad zo konden instappen. Omdat we met een groep van 6 personen waren, werden we in één bootje gestopt, wat ongetwijfeld voor hilarische taferelen zorgt! Bovendien word je door het gewicht van de boot ook nog eens veel natter dan normaal.

 

We waren toch al nat, dus waarom geen ritje Radja River? De nattigheid viel behoorlijk goed mee, tot we aan het plafond van water en vooral de gigantische splash erna kwamen. Van de enorm vele malen dat ik Radja River al heb gedaan, heb ik deze nooit zo nat geweten. De halve boot kreeg een gigantische golf over hen, waaronder ikzelf. Achteraf stond er 10 tot 20 centimeter water in ons bootje. Natuurlijk gebeurt dat niet op een zomerdag, maar wel op een tamelijk koude dag als vandaag. Gelukkig hadden we allemaal een regenjas aan. Ach ja, regen of Radja River, nat waren we toch!

 

Na ons zeer nat ritje Radja River volgde een ritje Cobra, toch voor de meesten van onze groep. Ik sloeg hem over omdat mijn middageten nog vrij zwaar op mijn maag lag. Ook de Vampire, die we daarna deden, skipte ik vanwege dezelfde reden. Een ritje op de carrousel van het park deed ik echter met alle plezier.

 

Vanwege de nocturne liep er vandaag ook heel wat extra animatie door het park, waaronder deze goochelaars. Ze maakten er een zeer leuke show van!

 

We volgden het pad en ook een ritje in de wellenflug van het park mocht niet ontbreken. Het kan nog veel gekker, want daarna kropen Dimitri, Lennert, Dieter en ik in het kindertreintje van het park.

 

Ook in de Gold River Adventure, een attractie die ik normaal bijna nooit doe, stapten we even in. We gaven de overschotjes van ons eten aan de eenden en ganzen, die in grote hoeveelheden naar ons bootje zwommen toen ze voedsel zagen. Toen we iets verder waren, zagen we iets behoorlijk merkwaardig. De gondels van de Dalton Terror hingen middenin de toren stil. Het duurde gelukkig niet lang, want na 10 minuutjes stond iedereen opnieuw aan de grond. Amper een minuutje later mochten de inzittenden opnieuw naar boven, al waren er enkelen die dat liever niet deden.

 

Aangezien de parktrein op korte termijn zal verdwijnen, besloten we ook hierin een ritje te maken.

 

We liepen opnieuw naar de achterkant van het park voor een ritje in Challenge of Tutankhamon. Deze keer verliep het ritje wel zonder probleem, al hadden we niet genoeg punten gescoord om de schatkamer binnen te geraken. Nog snel even een groepsfoto en het was tijd voor een ritje in de Keverbaan. Of… normaal gezien toch, want net toen we erin zaten begon het te regenen en moest de operator de attracties sluiten omdat de banden van de lifthill te nat waren.

 

Het begon steeds harder te regenen en we besloten iets te gaan eten in de Pizza Solo. Omdat de regen maar bleef aanhouden, bleven we maar liefst twee uur zitten in de pizzeria. In het leuke gezelschap vloog de tijd voorbij. Toen we omstreeks 20u opnieuw naar buiten gingen en de regen zo goed als gestopt was, besloten we een ritje te maken op de Weerwolf. We kregen echter eerst nog wat entertainment te zien. Het zag er erg goed uit.

 

Daarna kwam de Weerwolf opnieuw aan de buurt. Nu de baan goed warm gereden was en de rails nat waren, vloog de trein over het parcours! Zelden geeft de Weerwolf zo een sterke rit weg!

 

Heel veel mensen waren door de vele regen reeds naar huis getrokken, maar wij lieten ons niet doen! Door de korte wachttijden konden we nog verschillende ritjes maken op onder andere Dalton Terror, Calamity Mine, Challenge of Tutankhamon en ook de Psyké Underground, die we eerder nog niet gedaan hadden.

 

De Buzzsaw had heel de dag last van technische storingen, maar is ’s avonds toch nog open gegaan. Chapeau Walibi! Er waren echter te weinig bezoekers om deze nog te laten draaien voor ons, dus besloten we maar voor een ritje Pulsar te gaan. In het donker heeft deze attractie toch iets bijzonders!

 

 We keken maar raar op toen achter ons de wachtrij dicht ging, het was nog maar 22u. Bovendien was de attractie na een kleine storing pas terug open. We dachten dat ze deze misschien verplicht een uur vroeger moesten sluiten in verband met de veiligheid, maar dat bleek het uiteindelijk van niet. Niet alleen Pulsar ging dicht, maar alle attracties. We begaven ons naar de infobalie, waar ons verteld werd dat het park een uur vroeger sloot omdat er te weinig bezoekers waren. Jammer dat we daar op voorhand niets over wisten, zo eindigde onze dag toch met een lichte teleurstelling. Begrijpelijk dat ze de poorten een beetje vroeger willen sluiten met het aantal resterende bezoekers, maar de gasten inlichten hadden ze toch echt moeten doen. Ik heb bijgevolg nog een uur moeten wachten tot mijn lift naar huis arriveerde op de parking, wat vermeden zou kunnen zijn als we ingelicht werden.

 

Ondanks de onverwachte, vroege sluiting hebben we toch een zeer leuke dag beleefd. Het park had behoorlijk veel last van storingen, maar zette steeds alles op alles om elke attractie opnieuw open te krijgen, wat ik natuurlijk alleen maar kan toejuichen! Overigens was het weer de grote boosdoener van de zomeravond. Daardoor bleven veel bezoekers weg of gingen ze naar huis, maar wij lieten ons niet doen. We zijn alvast heel blij dat Walibi enkele avondopeningen aanbiedt in de zomer en hopen dat die er volgend jaar opnieuw zijn!

 

Sfeerverslag: Nathan Gevaert

Foto’s: Nathan Gevaert, Dimitri Delanghe