Sfeerverslag: Toverland – 19 juli 2017

Toverland beloofde een Midzomeravond met een heleboel animatie. Tel daarbij twee steengoede achtbanen en een tripje richting Toverland is snel gepland. We konden op onze dag ook de nieuwe parkshow ontdekken en genieten van vuurwerk.

 

We arriveerden rond de middag op de parking van het park, waar we meteen zagen hoe Troy al op ons stond te wachten. Nog eventjes een ticketje kopen en we konden beginnen aan een dag die tot 23 uur zou duren.

 

We kwamen net op tijd om meteen de eerste opvoering van D’Junga mee te pikken. In deze show spelen de Dwervels, een volkje uit de Magische Vallei, de hoofdrol. Zij worden namelijk verliefd op een mooi meisje dat op hun eiland aankomt. Om indruk te maken op haar voeren ze kunstjes uit.

 

De show heeft zeker een entertainend gehalte, al vond ik hem een beetje te lang, of beter gezegd iets te vaak hetzelfde. Mogelijk dat een beetje storytelling kan helpen, zodat het verhaal er wat beter uit komt.

 

Na de show wandelden we de magische Vallei in, langs de grootste douche van Nederland. Want met de temperaturen die hoog opliepen, hadden we nood aan afkoeling. Deze konden we vinden bij Djengu River. Deze Rapid River stroomt doorheen de Vallei en is tot in de puntjes afgewerkt.

 

Gekkend kropen we ook in Tolly Molly, de watercarrousel.

 

We keken nog even reikhalzend uit naar het nieuwe gebied dat zal openen in 2018. Gek om te zien dat de vijver nu volledig dicht gegooid is, als je weet dat er een bootjes attractie op een vijver komt.

 

Tijd voor onze eerste achtbaan, Dwervelwind. Een topper in zijn soort, meteen pakt deze achtbaan snelheid en spinnen de karretjes rond. Het stationsgebouw is prachtig gedecoreerd en de soundtrack meer dan geslaagd.

 

Bij Katara Place genoten we van een ijsje en zagen we hoe donkere wolken samentrokken. Een hevig onweer barstte los boven het park en de buitenattracties sloten tijdelijk. We keken nog een klein stukje van de Toos Toverhoed show, waar Magische Muffins voor hilariteit zorgden in ons groepje.

 

Toen de regenbui en het onweer eindelijk overgetrokken waren en de attracties heropenden, was het hoog tijd geworden voor enkele ritjes op de houten achtbaan Troy. Dit blijft voor mij nog steeds de nummer een houten achtbaan in Europa, maar ik heb ze dan nog niet allemaal gedaan natuurlijk.

 

Ook het schommelschip Scorpios kwam aan de beurt, een lekker stevige rit die ons wel kan bekoren.

 

Nadien kropen we op de mooie paardjes van Ithaka.

 

Onze bende leefde zich uit op de speeltuigen, Dwainie keek toe en genoot liever van een Spirello.

 

Bij Boosterbike maakten we een snelle rit op motorfietsen. Deze achtbaan mag dan wel de eerste in haar soort zijn, plezant is ze nog veel meer.

 

Nog even een ritje op de Karrusel.

 

Dan was het tijd om te gaan racen op Maximus’ Blitz Bahn, een superleuke Bobbaan. Hierbij beslis je zelf hoe snel je gaat.

 

Nog steeds veel te warm, dat vroeg om meer afkoeling, deze vonden we bij Back Stroke, een log flume die zowel indoor als outdoor gaat.

 

Na nog enkele ritjes op Troy, werd het zeven uur en ging het Midzomerfeest van start.

 

We ontdekten het entertainment in de Magische Vallei. Hier zorgden mooie Sambadanseressen dat de temperatuur bij de mannen hoog bleef en kindjes zich amuseerden bij het limbodansen.

 

Bobby Turbo kon zeker genieten van dit vrouwelijke schoon, hij en Jonathan gingen dan ook met veel plezier op de foto met de mooie dames.

 

Aan Katara Place zorgde een DJ voor Zuiderse beats en enkele Katari’s voor het entertainment. De personen achter het kostuum deden dit op een geweldig aanstekelijke manier. Vol enthousiasme en in een eigen taaltje lokten ze iedereen mee de dansvloer op.

 

Na een voorstelling van Katara – Fountain of Magic, kwamen enkele bellenblazers voor het entertainment zorgen. Prachtig om te zien hoe de kinderen hier enthousiast op stonden te kijken en achter de zeepbellen aan liepen.

 

Na nog een ritje op Boosterbike en Dwervelwind, ontdekten we  Circo di Strada, een circusgezelschap dat kunstjes uitvoerde aan het Troy gebied.

 

En zo kwamen we opnieuw uit bij de topachtbaan Troy, waar we onze laatste ritjes maakten.

 

Ondertussen werd het hoog tijd om te verzamelen op het grasveld voor Troy. Want hier zou een knallend vuurwerk onze dag afsluiten. Wauw, wauw, wauw, meer kan ik over dit spektakel niet zeggen. Door de locatie leek het of je echt in de show zat, de muziek en het vele vuurwerk zorgden voor een spektakel dat ik maar weinig in een pretpark gezien heb.

 

 

Sfeerverslag en foto’s: Bob Van Dyck