Kroatisch themapark Mirnovec Fun Park feestelijk geopend

Na enkele maanden van bouwen was onlangs het grote moment aangebroken, het nieuwste pretpark van Kroatië opende de deuren. In het pretpark werd vijftien miljoen euro geïnvesteerd. De opening werd bijgewoond door enkele ministers van het land en 3000 bezoekers.

 

Mirnovec Fun Park is het eerste gethematiseerde pretpark van Kroatië. De deuren van het park werden voor het eerst geopend voor bezoekers op 24 juli voor een soft opening, de officiële opening volgde begin augustus. Het park ligt in de stad Biograd na Moru in de Kroatische landstreek Dalmatië en is 45.000 vierkante meter groot. In het park werd 15 miljoen euro geïnvesteerd, de grootste investering in de pretparkindustrie van het land.

In het park vind je een mix aan familie en thrillrides, maar ook drie achtbanen. De grootste achtbaan is Big Blue, een klassieker van Schwarzkopf. Deze achtbaan heeft al een behoorlijke geschiedenis achter de rug. De achtbaan werd in de late jaren 1980 geopend in het ondertussen gesloten Ocean Beach Amusement Park, dat gelegen was in Wales. In Ocean Beach Amusement Park reed de achtbaan zijn rondjes onder de naam Looping Star.

In 1989 verhuisde de achtbaan naar Engelse pretpark Camelot Theme Park dat ondertussen ook niet meer bestaat. Daar bleef de achtbaan onder de naam Tower of Terror staan tot en met 2000. Tussen 2001 en 2002 verhuisde de achtbaan naar het Engelse pretpark Dreamland waar de rollercoaster opnieuw de naam Looping Star kreeg.

Na 2 jaar vertrok de achtbaan alweer uit Dreamland en reisde deze door naar het Schotse pretpark Loudoun Castle. Daar opereerde de achtbaan dus als Twist and Shout en bleef die in het pretpark staan tot 2010 wanneer ook dit pretpark zijn deuren moest sluiten.

 

 

Een tweede achtbaan kreeg de naam Alien. Alien is een Wilde Muis achtbaan, waarvan de bouwer momenteel nog niet bekend is.De derde achtbaan, de kleinste achtbaan van de drie en kreeg de naam Mine Train Coaster, naar het type van de baan. Deze achtbaan werd gebouwd door Zamperla.

Het park telt in totaal 26 attracties. Hieronder een reuzenrad, splash battle, schommelschip, star flyer, botsauto’s en kindermolens.

 

Bron en foto’s: Mirnovec Fun Park