Flight Of The Giant Peach geopend in Oakwood Theme Park

Het Welshe pretpark Oakwood Theme Park heeft een nieuwe achtbaan geopend. Flight Of The Giant Peach is de 6de achtbaan in het pretpark. De opbouw van de achtbaan duurde meer dan een jaar. De eerste onderdelen van de achtbaan werden vorige zomer opgebouwd in het park, maar voor een nog onbekende reden bleef de achtbaan dicht. Daar is nu eindelijk verandering in gekomen want Oakwood Theme Park laat trots weten dat hun nieuwe achtbaan geopend is.

 

Het is al de 6de achtbaan voor Oakwood Theme Park, het grootste pretpark van Wales. De nieuwe achtbaan is een RC40 van Pinfari, afkomstig van het Schotse pretpark M&D’s Scotland’s Theme Park waar ze in 2015 haar laatste rondjes reed, om plaats te maken voor een nieuwe achtbaan.

 

De achtbaan heeft een hoogte van 11 meter en behaald een snelheid van 45 km/u. Het parcours is 325 meter lang en de rit duurt een kleine minuut. De achtbaan werd geopend op 1 augustus 2017, een jaar nadat de eerste onderdelen van de achtbaan in het park aankwamen.

In onderstaande video kan je de achtbaan bekijken toen die nog in het Schotse pretpark stond.

 

Oakwood Theme Park heeft nog 5 andere achtbanen. Speed: No Limits is een achtbaan van het model Euro-Fighter gebouwd door de Duitse achtaanbouwer Gerstlauer Amusement Rides. De achtbaan behaald een snelheid van 95 km/u en is 35,1 meter hoog. Tijdens de rit van 609,6 meter gaan de bezoekers 2 keer overkop. De achtbaan heeft een first-drop van 97°. Speed: No Limits is één van de snelste en hoogste Euro-Fighters die er gebouwd zijn.

Een andere belangrijke achtbaan van het park is Megafobia, een houten achtbaan van de Amerikaanse achtbaanbouwer Custom Coasters International. De achtbaan behaald een snelheid van 77,2 km/u en is 25,9 meter hoog. Megafobia is 901 meter lang en werd ontworpen door Dennis McNulty en Larry Bill.

Drenched is dan weer een spectaculaire waterattractie met een hele steile drop. De attractie neemt je eerst mee naar een hoogte van 30 meter om vervolgens tegen een snelheid van 88km/u naar beneden te storten.

 

 

Bron: Oakwood Theme Park