Gardaland viert Oktoberfest

Het lekkerste feest van Gardaland is weer in aantocht, Gardaland Oktoberfest! Van 16 september tot en met 1 oktober beleeft deze festiviteit met Beierse specialiteiten alweer zijn derde editie.

 

Dankzij dit evenement kunnen bezoekers de unieke sfeer van een van de meest populaire festivals in Europa proeven zonder afstand te doen van de adrenaline en entertainment aangeboden door het beroemde Park aan het Gardameer.

Wie dit jaar – op de openingsdag van Gardaland Oktoberfest, zaterdag 16 september – met Beiers kostuum het Park binnenkomt, mag naar binnen voor de speciale prijs van 15 euro!

 

Nog vòòr binnenkomst in het Park word je meegevoerd in feestelijke Beierse sferen dankzij de Welcome Show in thema om 9.55 uur met als hoofdrolspeler de geliefde mascotte Prezzemolo, die voor de gelegenheid ook zijn typisch Beierse kostuum heeft aangetrokken. Lopend door de straten van het Park kom je allerlei spectaculaire decoraties tegen: Grote bierpullen en majestueuze biervaten, gekleurde vlaggen en wapperende draperingen doen je helemaal in de sfeer komen van de hoofdstad van dit beroemde feest.

Het centrum van deze dagen gewijd aan het Oktoberfest is het plein piazza Valle dei Re, helemaal ingericht met lange tafels en banken, met 800 zitplaatsen om te genieten van het beste dat de Beierse keuken te bieden heeft!

 

Dankzij de talrijke biertappen kun je genieten van uitstekend bier terwijl obers in lederhosen de bekendste Beierse specialiteiten serveren, zoals Pretzels, gerookt spek, sappige varkensschenkel, smaakvolle kippenpootjes, Nurembergse worstjes en natuurlijk de onvermijdelijke bratwurst en Bockwurst. Het Beierse orkest de Kapuziner Bier Band zorgt voor een vrolijke sfeer die zo typisch is voor dit populaire Duitse feest in oktober.

 

Naast het Oktoberfest-thema en de Beierse keuken, zijn er natuurlijk ook vrolijke optredens die de bezoekers helemaal in Beierse stemming brengen.Elke avond om 17.40 uur loopt er een vrolijke parade met dansers in Beiers kostuum door de straten van het Park tot aan piazza Valle dei Re.

 

Gardaland Oktoberfest is een evenement dat je niet mag missen, een unieke ervaring om het Park op een compleet andere manier te beleven en tegelijkertijd de culinaire traditie van Beieren te ontdekken. Kortom, een grote spectaculaire show voor groot en klein in het teken van cultuur, lekker eten en plezier!

 

En wie nog wat langer wil genieten en wil blijven slapen in de hotels van Gardaland Resort? Vanaf 11 september heeft Gardaland Hotel een aanbieding van een nacht in een standaard tweepersoonskamer met slaapbank (maximale bezetting van de kamer 2 volwassenen + 1 kind tot en met 11 jaar oud) voor de prijs van € 107,00 per persoon per nacht, kinderen van 3 tot 11 jaar € 54.00; de aanbieding is inclusief ontbijt, welkomstdrankje bij aankomst, toegang tot het Park en Gardaland SEA LIFE Aquarium (minimaal 2 personen, kinderen van 0 t/m 2 jaar gratis).

Voor een nacht in een avontuurlijke sfeer, is er de aanbieding van Gardaland Adventure Hotel, met overnachting in themakamer, ontbijt, welkomstdrankje bij aankomst, toegang tot het Park en Gardaland SEA LIFE Aquarium voor  €117,00 per persoon per nacht (minimaal 3 personen, kinderen van 0 t/m 2 jaar gratis). Informatie en boekingen op www.gardalandadventurehotel.it

 

De openingstijden van Gardaland gedurende de hele periode van het Oktoberfest zijn van 10.00 tot 18.00 uur, behalve op zaterdag 16, 23 en 30 september, wanneer het Park tot 22:00 uur open blijft. Alleen op 16, 23 en 30 september, kun je vanaf 17.00 uur een toegangskaartje kopen voor de prijs van € 20,00 (enkel tarief).