Fotoalbum: Blackpool Pleasure Beach – juli 2017

Liefhebbers van houten achtbanen vinden Blackpool Pleasure Beach hoogstwaarschijnlijk een droompark, maar ook voor liefhebbers van nostalgie is dit park een ware must do. Themeparkfreak Dries toont in zijn fotoalbum wat dit park allemaal te bieden heeft en dat is zeker niet weinig. Maar liefst tien achtbanen kan je hier ontdekken, vanaf volgend jaar zelfs elf. Onder die achtbanen vijf houten exemplaren, van een kleine kinder woodie met Blue Flyer, een familievriendelijk exemplaar met Nickelodeon Streak tot grote woodies met Big Dipper en Grand National. Big Dipper is zeer bijzonder vanwege de Moebius lay out. Even speciaal is de Wild Mouse, een houten wilde muis achtbaan die pure fun is. Met Big One haalde het park destijds de de grootste, snelste en steilste achtbaan in de wereld. Deze titels draagt deze baan misschien niet meer, maar het blijft een te gekke blikvanger.  Nog uniek in Europa is de Steeplechase achtbaan, bij deze achtbaan neem je plaats op een paard dat racet tegen twee andere paarden, die elk op hun eigen spoor rijden.