Dodelijk ongeval bij achtbaan in Wiener prater

In het Weense park Wiener prater kwam gisteren een man om het leven bij de achtbaan Volaré. De man werd geraakt door een rijdend bakje en raakte gewond aan het hoofd. Hij overleed niet veel later.

 

Maandagavond, kort voor vijf uur, vond een ongeval plaats bij de achtbaan Volaré in Wiener Prater. Een man kwam in het beveiligde gebied van de achtbaan, waar hij door een voorbijrijdend karretje geraakt werd. De werknemer van de achtbaan, een Irakese asielzoeker, raakte hierbij ernstig gewond aan het hoofd. Hij werd nog overgebracht naar het ziekenhuis maar overleed daar niet veel later aan zijn verwondingen.

Volgens enkele Belgische bezoekers stond de man met zijn rug naar het karretje en leek het alsof hij een GSM opraapte. Dit kan de politie voorlopig nog niet bevestigen. De politie vertelde wel dat er geen GSM gevonden werd op de plek van het ongeval.

Op videobeelden kon men zien hoe de man nog hielp bij het instappen van twee bezoekers en daarna de beveiligde zone in wandelende, volledig tegen de regels. Het slachtoffer werkte sinds mei in het park en kreeg alle nodige opleidingen waarin hij met glans slaagde. Verder onderzoek moet nu uitwijzen wat de precieze oorzaak was. De achtbaan blijft tijdens het onderzoek gesloten.

 

Bron: wien.orf.at