Dalian Discoveryland China opent spectaculaire Zamperla -achtbaan

Het Chinese park Dalian Discoveryland is volop bezig met de bouw van de grootste Zamperla- achtbaan. De Thunderbolt Coaster is voor Zamperla de spectaculairste achtbaan die het bedrijf momenteel bouwt.

 

In het Chinese Dalian Discoveryland kijkt men uit naar de opening van hun nieuwste achtbaan Thunderchariot. De achtbaan wordt momenteel gemonteerd in het park en werd geleverd door het Italiaanse bedrijf Zamperla.

Voor Zamperla is dit tot op heden de grootste en spectaculairste achtbaan die het bedrijf aanbiedt. De rit van deze achtbaan begint met een verticale lifthill, bekend van de Eurofighter, die Gerstlauer bouwt. Daarna volgen vier inversies.: een Roll Over (dubbele inversie), Looping en Zero-G Roll, 

Ook de treintjes arriveerden in het park en werden op de track geplaatst.

 

De eerste in zijn soort opende in het Amerikaanse park Luna Park in New York. Dit park wordt uitgebaat door Zamperla zelf en fungeert een beetje als etalage voor de attracties.

 

 

Bron en foto’s: VHCoasters