Shanghai Disneyland krijgt RC Racer achtbaan

Vorig jaar raakte bekend dat nieuwe Disneypark in Shanghai een eerste uitbreiding krijgt, amper een jaar na de opening. Deze uitbreiding bestaat uit een Toy Story gebied. Voor dit gebied werd een eerste achtbaan bekendgemaakt.

 

Nog geen half jaar na opening werden de werken aangevat voor een uitbreiding van dit gloednieuwe Disneypark. Het park opende officieel op 30 juni 2016 en zal in 2018 al een grote uitbreiding openen met Toy Story Land.

Op welke attracties er zouden komen bleef het een beetje wachten, maar ondertussen raakte bekend dat er alvast een achtbaan komt te staan. RC Racer wordt de derde in haar soort in een Disneypark.

De eerste versie van de RC Racer werd gebouwd in Disneyland Paris, deze opende in 2010. Een jaar later opende een exemplaar in Hong Kong Disneyland.

Dit type achtbaan wordt gebouwd door Intamin Amusement Rides. De RC Racer is van het type Surf Rider, een typische Shuttle achtbaan waarbij het treintje op en neer in een half pipe rijdt. Het treintje wordt aangedreven door een LSM-lancering. De baan is 25 meter hoog en 82 meter lang.

 

 

Bron: RCDB

Foto: Themeparkfreaks