Mine Blower werd geopend in Fun Spot America

Het Amerikaanse pretpark Fun Spot America gelegen in de staat Florida, niet ver gelegen van Walt Disney World, SeaWorld en Universal Studio’s Orlando, heeft de nieuwe houten achtbaan Mine Blower geopend. De houten achtbaan is gebouwd door The Gravity Group en bevat een inversie.  

 

Mine Blower is de nieuwste achtbaan voor het Amerikaanse Fun Spot Amerika. Het park is gelegen in Kissimmee. De achtbaan werd ontworpen door The Gravity Group en kost 6 miljoen Amerikaanse Dollar. Onlangs werd er begonnen met de eerste testritten waarvan ook de eerste onride video online kwam. Na ongeveer een 500 tal testritten mocht de achtbaan openen voor het publiek.

 

 

Mine Blower is 25,3 meter hoog en heeft een drop van 24,5 meter. Het spectaculairste element van deze achtbaan is de inversie, het moment dat de bezoekers overkop gaan. Dit is momenteel nog maar de 8ste houten achtbaan die een inversie heeft wat het speciaal maakt. Mine Blower heeft een lengte van 698 meter en naast de inversie heeft ze ook nog een Over-Banked Curve bevatten van 115 graden.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.