Sfeerverslag: Toverland – 11 juni 2017

Themeparkfreak Dimitri vroeg zich af wat we zouden gaan doen dit weekend, voorstellen voor Bobbejaanland, Movie Park en Sinksenfoor kwamen voorbij, maar de charme van het Nederlandse park Toverland deed ons richting Sevenum rijden. Dankzij de stiptheid van de NMBS kwamen we daar met heel wat vertraging aan.

 

Eventjes een ticketje kopen en meteen richting Maximus Blitzbahn wandelen. Jammer genoeg bleek daar de wachtrij volledig gevuld te zijn. Geen probleem, dan gaan we verder naar de Magische vallei. Waar altijd een super magische sfeer hangt.

Uiteraard begonnen we bij de Spinning Coaster Dwervelwind, we hadden namelijk een Toverland maagdje bij, die zijn credits en non-credits nog moest scoren. Wat een geweldig baantje blijft dit toch, een snelheid die je niet meteen verwacht en leuk ronddraaien.

Een beetje gek doen, deden we in Tolly Molly, een watercarroussel. Niet meteen voor ons als doelpubliek gebouwd, maar je bent geen pretparkliefhebber zonder ook de kleine attracties aan te doen.

Ook de waterattractie Djengu River slaan we niet over. Deze Rapid River is niet de natste, maar gewoon super leuk. Ook hier werd de nodige aandacht aan de beleving gegeven, enkel jammer dat men nog steeds het groene van de loods, die het stationsgebouw vormt kan zien. Hopelijk kleden ze dit ooit nog verder aan, om zo de beleving optimaal te maken.

Vanuit Djengu River zagen we hoe de grondwerken voor de nieuwe ingang van het park volop bezig zijn, het zal vreemd zijn vanaf volgend jaar hier het park te betreden. Ben wel enorm benieuwd hoe het er allemaal uiteindelijk zal uit zien.

Ons plan was vervolgens Booster Bike te doen, maar die besloot even in storing te gaan. Ach die dingen gebeuren, dan maar een heerlijk broodje verorberen in Katara Place.

Een broodje later was Booster Bike alweer geopend. Snel er naartoe om een ritje mee te pikken. Zeer tof baantje, al past het groene tent-achtige station niet helemaal meer in de sfeer van de Magische Vallei. Grootste pluspunt was de enthousiaste Milanie, die de attractie bediende, haar enthousiasme zou zelfs de grootste zeurpruim aan het glimlachen brengen.

Na de Booster Bike, tijd voor de Woudracer… Neenee, de Maximus Blitzbahn. Sommigen vinden dit namelijk een Coastercredit en wilden hem per se op hun lijstje toevoegen. Ik zelf beschouw het niet als credit, maar wel als superleuke opvulattractie.

En zo werd het tijd voor alweer een echte credit. Boomerang is de allereerste achtbaan van het park, niet meteen de grootste, maar wel pittig.

Ook wij hebben onze toverkunsten getest door de magische spreuk Bami Salami te gebruiken in het Toverhuis, om de effectjes in werking te zetten.

Ondertussen was ook het Troy gebied geopend, dit opent in de off-season periode namelijk pas om twaalf uur. Uiteraard wandelden we hier meteen naar de parel van het park, Troy. We zorgden er voor dat ons TVL maagdje de volledige wachtrij ervaring kreeg, door doorheen de lange weg te wandelen rond de achtbaan. Maar dat is zeker geen straf, de aanplantingen en aankleding zorgen voor de juiste sfeer.

En pareltje blijft het ook, meteen die snelheid vanaf de first drop, waar je letterlijk in getrokken wordt, de twistyness en de floating airtime, still my number one! En zo werd een ritje al snel twee ritjes.

Met ons naar Toverland gaan, verplicht je ook de Paardjes van Ithika aan te doen, geen grote attractie, maar even lekker gek doen.

En zo gingen we ook de schorpioen van Scorpios overwinnen. Dit schommelbootjes pakt meteen heel wat snelheid en zorgt voor heel wat kriebels in de buik.

Nog iets dat we telkens we in Toverland komen moeten hebben is een Swirl ijsje, gewoon superlekker.

Na nog een ritje Booster Bike, was het tijd voor de boomstammetjes, oftewel de Backstroke. Deze indoor/outdoor attractie is altijd leuk, zeker op een warme dag als vandaag.

Onze dag afsluiten deden we met heel wat extra ritjes op Troy en Dwervelwind.

Sfeerverslag en foto’s: Bob Van Dyck