Puy du Fou in Top 10 beste parken ter wereld volgens TripAdvisor

Puy du Fou krijgt erkenning van haar bezoekers. Volgens de laatste Traveller’s Choice van TripAdvisor staat het Franse park in de top 10 van de beste parken ter wereld: op nummer één als beste themapark van Frankrijk, op nummer twee als beste park van Europa – vóór de Efteling – en op een zesde plaats als beste park ter wereld.

 

« Deze ranking is voor ons een grote erkenning. Het wijst op ons vermogen elk jaar opnieuw te investeren en nieuwe shows te creëren, tot grote vreugde van een publiek dat groter en groter wordt. Daarnaast is deze ranking te danken aan de Puy du Fou-medewerkers die zich elke dag inzetten om bezoekers zo goed mogelijk te verwelkomen. We zijn erg blij dat zowel onze bezoekers als specialisten van de Themed Entertainment Association ons park een warm hart toedragen. Uit handen van die laatste groep ontvingen we in april in Los Angeles de Oscar voor “Beste Artwork ter wereld” voor “Le Dernier Panache” tijdens de ceremonie van de “Thea Awards 2017” », aldus Nicolas de Villiers, voorzitter van Puy du Fou.

De Traveler’s Choice van TripAdvisor, in de categorie amusementsparken, is gebaseerd op het aantal reizigersbeoordelingen gedurende een jaar. Het zijn dus de bezoekers die Puy du Fou tot de nummer één van Frankrijk hebben gekozen en een tweede plaats gegeven hebben op de lijst van Europese parken, nog vóór Disneyland Parijs (4de) en de Efteling (10de).

Het park – dat in 2016 2.200.000 bezoekers mocht verwelkomen – is verkozen tot het zesde beste park ter wereld.

 

Hoe kom je in Puy du Fou vanuit Nederland?

Het park ligt op circa 850km van Utrecht, of 9u rijden.

Je kunt ook vliegen vanaf Amsterdam naar Nantes (1u30) en met een huurauto tot aan Puy du Fou rijden. Het park ligt op 40 minuten rijden van de luchthaven.

 

Over Puy du Fou

Puy du Fou werd opgericht in 1978 en is een volledig atypisch themapark. Het werd twee keer verkozen tot beste park ter wereld: in maart 2012 in Los Angeles (Thea Classic Award) en opnieuw in november 2014 in Orlando (Applause Award).  Vandaag is het het tweede grootste themapark van Frankrijk met meer dan 2 200 000 bezoekers in 2016. Puy du Fou is een groep die bestaat uit een Association Loi 1901 (een vereniging zonder winstoogmerk) en een SAS (Société par Actions Simplifiées). De vereniging organiseert het Cinéscéniespektakel met 3650 vrijwilligers en heeft de SAS in handen die het Grote Park beheert (60 dag- en avondspektakels, 4 historische dorpjes, 27 restaurants en 5 themahotels). De twee organisaties verzekeren hun toekomst door de Puy du Fou Academie (een lagere school ‘kunst & studies’) en de Junior Academie (artistiek opleidingscentrum) te financieren, die jaarlijks ruim 600 jongeren in de spektakelkunsten en -technieken opleiden. Met Puy du Fou International verspreidt het park zijn knowhow over de wereld en geeft het advies over de creatie van parken en shows volgens het model van Puy du Fou. Sinds zijn oprichting kent Puy du Fou een constante groei dankzij zijn artistieke lef en permanente investeringen.

www.puydufou.com