Sea Life Blankenberge vangt zeehondenpup van enkele dagen op

In de avond van 21 juli heeft het Rescue Team van SEA LIFE Blankenberge de eerste zeehondenpup van deze zomer opgevangen. De wel erg jonge pup spoelde aan in Middelkerke. Het dier weegt 9,8kg en was toen amper enkele dagen oud.

                                                  

“Het gaat om een gewone zeehond waarvan de navelstreng nog niet was opgedroogd. Dit wijst er op dat de pup slechts 2 à 4 dagen oud was bij aankomst in SEA LIFE Blankenberge. De pup is zijn moeder kwijtgeraakt en heeft alleen geen kans op overleven.

Doorgaans is een pup rond de vijftien kilo en vier tot acht weken oud voordat het dier zonder moeder kan leven” licht Manu Potin, hoofd dierenverzorging, toe.

 

De komende maanden zullen de verzorgers van SEA LIFE de jonge pup intensief verzorgen, een proces dat ook vanaf thuis bekeken kan worden via facebook en via een webcam in de quarantaineruimte (te bekijken op http://bit.ly/2tVDD1A ). Als de pup over drie tot vier maanden volledig aangesterkt is en op gewicht is zal de zeehond terug vrijgelaten worden.