Parque de Atracciones Madrid transformeerde achtbaan naar VR-Coaster

Het Madrileense pretpark Parque de Atracciones Madrid transformeerde de achtbaan TNT Tren de la Mina naar een VR-Coaster. Dit park maakt deel uit van de Parques Reunidos-groep, waar ook Bobbejaanland onder valt. Bobbejaanland was trouwens het eerste park uit de groep die deze technologie invoerde op Revolution, die transformeerde naar Mount Mara.

 

Wie in het Spaanse park Parque de Atracciones Madrid een ritje wil maken op de achtbaan TNT Tren de la Mina, kan vanaf nu kiezen voor een ritje met Virtual Reality. Bezoekers vanaf 13 jaar krijgen hiervoor een speciale bril opgezet, waarin een film afspeelt.

Met de virtual reality-bril daal je af in een spookachtige mijn in het oude Westen. Tijdens de rit kom je gevaren tegen die je moet bestrijden. Zo moet je bijvoorbeeld opletten voor skeletten en spinnen. Als je deze te lang aankijkt zullen ze je beschieten.

TNT Tren de la Mina is een achtbaan gebouwd door de Duitse fabrikant Gerstlauer. De achtbaan opende in 2012, is 450 meter lang en heeft een hoogte van 17 meter.

Jammer genoeg gebeurde er onlangs een ongeval op de achtbaan, twee treintjes reden tegen elkaar aan en de achtbaan blijft voorlopig gesloten.

 

Bron en foto: Parque de Atracciones Madrid