Natasja Froger trapt zomertour Het Vergeten Kind 2017 af in Avonturenpark Hellendoorn

Op zaterdag 8 juli beleven 250 kinderen uit verschillende opvanglocaties in Nederland een fantastisch dagje uit in Avonturenpark Hellendoorn. Natasja Froger, ambassadeur van Het Vergeten Kind, opent deze feestelijke dag en de gloednieuwe High Dive Stuntshow. De kinderen hebben daarmee de primeur van deze spectaculaire show, waarbij een team internationale atleten duizelingwekkende sprongen maakt. De rest van de dag stelt het Avonturenpark al haar attracties volledig ter beschikking aan de kinderen die normaal gesproken niet of nauwelijks weg kunnen tijdens de zomervakantie.

 

Ruim 55.000 kinderen kunnen door problemen in hun gezin niet meer thuis wonen. Door teruglopende subsidies is er steeds minder budget wat inhoudt dat de kinderen de opvang weinig verlaten, dagjes uit of een vakantie zit er voor de meesten niet in. Zij moeten zich vermaken met minimale speelvoorzieningen en hebben vaak weinig mogelijkheden om buiten te spelen. Dan duurt de zomervakantie erg lang. Joep Verboeket, directeur van Het Vergeten Kind: “In samenwerking met onder meer Avonturenpark Hellendoorn, onze vrijwilligers en onze ambassadeurs, gaan we deze zomer met ca. 3000 kinderen op pad! Een dagje naar buiten en plezier maken, om voor héél even alle zorgen te vergeten. Wij zijn ontzettend dankbaar dat Hellendoorn en de andere meewerkende parken onze Zomertour 2017 mogelijk maken om de kinderen een onvergetelijke ervaring te geven.”

 

Van een beestenboel tot draaimolens

Avonturenpark Hellendoorn is de eerste in de reeks van de 10 attractie- en dierenparken die hun deuren tijdens de zomervakantie belangeloos opent voor kinderen uit verschillende opvanglocaties. De andere parken zijn; Duinrell, pretpark Dippie Doe, Walibi, familiepark Drievliet, Wildlands Emmen, Oud-Valkeveen, Dierenpark Amersfoort, attractiepark Toverland en Slagharen.

 

Avonturenpark Hellendoorn draagt graag bij aan het bieden van een onbezorgde dag voor deze kinderen. “Kinderen kunnen in ons park echt kind zijn en genieten van onze attracties, waaronder de nieuwe spectaculaire zomershow. Dit gunnen wij deze kwetsbare groep van harte en daarom zetten wij ons de komende vier jaar in voor Het Vergeten Kind”, aldus René Peul, directeur marketing, sales en operationele zaken.

 

Stichting Het Vergeten Kind

Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld, zo blijkt uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Nog te vaak gaat het fout, soms zelfs heel erg fout. Als kinderen verwaarloosd en/of mishandeld worden, tekent dit hun verdere leven. De gevolgen zijn heftig en variëren van een negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, ernstige gedragsproblemen en verslaving tot persoonlijkheidsstoornissen en crimineel gedrag. Dikwijls gaat dit van generatie op generatie. Deze intergenerationele overdracht willen we stoppen. Stichting Het Vergeten Kind strijdt daarom voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij.

 

Over Avonturenpark Hellendoorn

Verscholen in de prachtige bossen ligt het gezelligste familiepretpark van Nederland; Avonturenpark Hellendoorn! De sfeer is gemoedelijk, afstanden tussen de attracties zijn klein en wachttijden voor attracties zijn kort. Met ruim 30 topattracties, diverse shows en waterslidepark Aquaventura met maar liefst 11 waterglijbanen, is er voor iedereen veel te beleven. www.avonturenpark.nl.