Europa-Park voor vijfde keer op rij beste attractiepark van Europa

TripAdvisor, de grootste reiswebsite ter wereld, heeft gisteren voor de vijfde keer de Travellers’ Choice Awards voor attractie- en waterparken uitgereikt. Europa-Park ontving hierbij opnieuw de prijs voor beste attractiepark van Duitsland én Europa. Het park krijgt zo lang de awards toegekend worden, de hoogste beoordelingen van alle Europese attractieparken. Ook op wereldniveau telt het park uit het Zwarte Woud mee; het staat in deze ranglijst op de derde plaats.

 

De Travellers’ Choice Awards zijn gebaseerd op de beoordelingen van miljoenen reizigers. Voor  de vijfde keer werden de awards uitgereikt in de categorie attractie- en waterparken. Van alle Duitse attractieparken eindigde Europa-Park op de eerste plaats. Bij de beoordelingen voor Europese parken kreeg Europa-Park ook de beste cijfers, vóór parken als Disneyland Parijs (nr. 4), Walt Disney Studios (nr. 5) en de Efteling (nr. 10).

 

Europa-Park draait al enkele jaren mee in de wereldtop. Zo mocht het al drie keer op rij de ‘Golden Ticket Award’ voor beste attractiepark ter wereld in ontvangst nemen. De ‘Golden Ticket Award’-verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door het internationale vakblad ‘Amusement Today’. De wereldwijde jury bestaat uit experts en fans op het gebied van attractieparken en achtbanen.

 

Roland Mack, directeur/eigenaar: “We zijn ontzettend trots op deze uitslag. We verbeteren en bouwen het park continu uit met nieuwe zaken en dat doen we op de best mogelijke manier. Deze publieksprijs is een graadmeter dat dit concept gewaardeerd wordt door onze bezoekers. En een tevreden gast is nog altijd een van de belangrijkste succesfactoren. Bovendien is 80 procent herhalingsbezoek, vandaar dat we veel waarde hechten aan de feedback in online reviews”.

 

In 2017 heeft Europa-Park weer een nieuwe attractie aan het gigantische aanbod van meer dan 100 attracties en shows toegevoegd. In het Duitse themagebied is begin juni het grootste ‘flying theater’ van Europa geopend: Voletarium. Een flying theater is een attractie waarbij de bezoekers zittend in een brede stoeltjeslift, hangend voor een gigantisch bolvormig scherm een film beleven. Doordat de gondel afgestemd is op de vliegbewegingen op het scherm krijgen de bezoekers de indruk dat ze daadwerkelijk over de mooiste plekjes van Europa vliegen. Met 35 miljoen Euro is het de grootste investering van Europa-Park in een enkele attractie ooit.

 

TripAdvisor is de grootste reiswebsite ter wereld met meer dan 500 miljoen beoordelingen. De site geeft advies van ervaren reizigers, heeft een groot reisaanbod en biedt hulpmiddelen voor het plannen van een reis met een rechtstreekse link naar boekingsfuncties. Tripadvisor is actief in 49 landen en heeft 390 miljoen bezoekers per maand.