Unieke waterattractie voor Attractiepark Rotterdam

Attractiepark Rotterdam heeft een nieuwe attractie voor het pretpark aangekondigd. Het gaat om een unieke waterattractie die zal eindigen met een plons in de Maashaven. Het nieuwe Rotterdamse pretpark moet in de loop van 2018 de deuren openen voor het grote publiek.

 

Ooit al eens de Maashaven willen induiken met een reddingsboot? Hennie van der Most (de man achter Attractiepark Rotterdam) en ingenieursbureau KCI uit het Nederlandse Schiedam zijn rond de tafel gaan zitten voor een nieuwe unieke attractie in Attractiepark Rotterdam.

De eerste ideeën van de attractie kwamen tot stand in Dubai waar KCI momenteel werkt aan het grootste reuzenrad ter wereld: Dubai Eye. Van der Most en Van Bloois ontmoeten elkaar daar en al snel werden de ideeën concreet, want wat is nu cooler dan met een reddingsboot vanaf grote hoogte in het water plonsen?

 

De bezoekers zullen vanuit het toekomstige all-in restaurant in een reddingsboot stappen die normaal gebruikt worden op cruiseschepen en tankers. In die boot zullen 20 mensen tegelijk kunnen plaatsnemen. Vanaf een hoogte van 8 meter zal een boot naar beneden glijden in de maashaven.

Omdat een normale duik van een reddingsboot hard kan aankomen op het wateroppervlak, zal de reddingsboot worden vastgemaakt aan een kabel die de duik moet begeleiden. Hierdoor zal de spanning hetzelfde zijn, maar wordt het veel aangenamer om te beleven.

 

Aan het project wordt al hard gewerkt, zegt directeur Jan Willem van Bloois van KCI. Hij heeft ook hoge verwachtingen van de nieuwe attractie in Rotterdam-Zuid. “Dat wordt een spectaculair zicht, als je die boot voorbij ziet scheuren’’, voorspelt hij. “Iedereen heeft er goed zicht op als dat vaartuig het water raakt. Dat zal een hoop spetters opleveren.’’

KCI is volop bezig met de voorbereidingen en over een maand of drie moeten die zijn afgerond. Begin volgend jaar komen de spullen naar het attractiepark en gaat de bouw in de zomer van 2018 van start. De voorlopige werknaam van de attractie is: ‘Waterproof’, de definitieve naam is nog niet bekend.

 

 

Bronnen: Attractiepark Rotterdam, ad.nl

 Foto: Attractiepark Rotterdam