Treinen van Mine Blower geplaatst in Fun Spot America

Het Amerikaanse pretpark Fun Spot America gelegen in de staat Florida, niet ver gelegen van Walt Disney World, SeaWorld en Universal Studio’s Orlando, opent dit jaar de nieuwe achtbaan Mine Blower. De houten achtbaan is gebouwd door The Gravity Group en bevat een inversie. Ondertussen is de eerste trein van de achtbaan aangekomen in het pretpark.

 

 

Mine Blower is de nieuwste achtbaan voor het Amerikaanse Fun Spot Amerika. Het park is gelegen in Kissimmee. De achtbaan werd ontworpen door The Gravity Group en is een investering van 6 miljoen Amerikaanse Dollar. Ondertussen staat de achtbaan volledig overeind. Mine Blower heeft een houten track gekregen met stalen witte supports.

 

Ook de eerste trein is al aangekomen in het park, het gaat om de rode trein. De tweede trein, de zwarte trein, zal later geleverd worden in het park. Er zullen ongeveer een 500 tal testritten plaatsvinden voor de achtbaan zal openen voor het publiek.

 

Mine Blower is 25,3 meter hoog en heeft een drop hebben van 24,5 meter. Het spectaculairste element van deze achtbaan wordt de inversie, het moment dat de bezoekers overkop gaan. Dit is momenteel nog maar de 8ste houten achtbaan die een inversie heeft wat het speciaal maakt. Mine Blower heeft een lengte van 698 meter en zal naast de inversie ook nog een Over-Banked Curve bevatten van 115 graden.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

 

Foto’s: Fun Spot America, CoasterForce