Star Trek achtbaan in Movie Park Germany geopend voor het publiek

De afgelopen dagen werden er al verschillende softopeningen gehouden op de gloednieuwe rollercoaster Star Trek: Operation Enterprise, maar nu is de achtbaan ook officieel open. Fans van Movie Park Germany kunnen vanaf nu de achtbaan gaan ontdekken in het pretpark.

 

Eind augustus werden de eerste trackdelen geplaatst en vervolgens werd er aan een gestaag tempo voortgewerkt in de maanden september en oktober. Op 22 oktober was de track volledig af en dit terwijl de achtbaan pas bij de start van het nieuwe seizoen in 2017 moest openen.

Hierna werd er hard doorgewerkt aan het stationsgebouw en de gebouwen rond de achtbaan. Op 17 januari kwamen de eerste treintjes aan in het pretpark en begin februari vonden de eerste testritten plaats. De laatste maanden werd er hard gewerkt aan de thematisering rond de achtbaan. Nadat vorige week de softopeningen van start gingen, is de baan nu ook officieel geopend voor het publiek.

 

Star Trek: Operation Enterprise is een gelanceerde achtbaan van de Duitse achtbaanbouwer Mack Rides, die ook al instond voor de bouw van onder andere Pulsar in Walibi Belgium, Lost Gravity in Walibi Holland, Dwervelwind in Toverland en Blue Fire in Europa-Park. De achtbaan heeft een verticale twisted spike van 40 meter hoog. De top hat van de achtbaan ligt op 30 meter hoogte en de achtbaan behaald een snelheid van 90 km/u. Tijdens het parcours van 720 meter gaan de bezoekers door verschillende elementen.

De rit op Star Trek: Operation Enterprise start met een voorwaartse lancering gevolgd door een achterwaartse lancering op de verticale twisted spike van 40 meter hoog. Hierna valt de achtbaan terug naar beneden en volgt er opnieuw een voorwaartse lancering. De achtbaan gaat door de top hat en vervolgens door een Immelmann inversie en een Heartline Roll. Na deze inversies gaat de achtbaan over in een 100° Over-Banked Curve om vervolgens in een 270° Helix te belanden. Als afsluitertje volgt de derde en laatste inversie en dit is een Zero-G Roll.

 

De muziek voor de achtbaan is gemaakt door IMAscore, die ook de muziek verzorgde voor onder andere: Pulsar in Walibi Belgium, Dwervelwind in Toverland, Taron in Phantasialand en Blue Fire in Europa-Park.

 

Alles wat je moet weten over de achtbaan kan je hier terugvinden.

 

 

 

Bron: Movie Park Germany