Eerste track geplaatst van nieuwe unieke achtbaan in Silver Dollar City

Het Amerikaanse pretpark Silver Dollar City, bekend van de spectaculaire houten achtbaan Outlaw Run, is bezig met de bouw van een nieuwe achtbaan die moet openen in 2018. Nu zijn ook al de eerste trackdelen geplaatst. De nieuwe attractie wordt de grootste en duurste investering die Silver Dollar City ooit gemaakt heeft.

 

Ondertussen zijn de eerste trackdelen van de nieuwe rollercoaster al geplaatst, het gaat om een groene driehoekige track die zeer hard lijkt op de track van Helix in het Zweedse pretpark Liseberg. De bouwwerkzaamheden rond het stationsgebouw begonnen vorig jaar al en zijn ondertussen vergevorderd. Het meest opvallende is de hoogte van het stationsgebouw. Het gebouw is immers verschillende verdiepingen hoog wat zeer ongewoon is bij een attractie. Het lijkt er dus op dat de achtbaanrit zal starten met de first drop en dus niet met een lift hill zoals we dit gewoon zijn.

 

Er is nog maar zéér weinig geweten over het nieuwe project. Het enige wat we tot nu toe weten is dat het project Wild Mountain als werknaam heeft en dat het thema rond Time Traveler zal draaien, beide namen werden al reeds geregistreerd door het park als handelsmerk. Verder heeft het Amerikaanse pretpark al laten weten dat het de grootste investering uit de geschiedenis van het park wordt, in de wandelgangen wordt gesproken van een investering van maar liefst 30 miljoen dollar. Daarnaast is de attractie ook als “uniek” aangekondigd, maar in welk opzicht is niet geweten.

 

Sinds begin 2016 heeft Silver Dollar City al verschillende enquêtes voorgeschoteld aan haar bezoekers die draaiden rond een toekomstige nieuwe attractie. In het begin van dat jaar liet het park een aantal concepttekeningen zien aan de bezoekers. Op één van de concepten was een gelanceerde achtbaan te zien met draaiende karretjes. Deze treintjes met draaiende karretjes trokken zeer hard op de draaiende karretjes die Mack Rides getest heeft op de gelanceerde achtbaan Blue Fire in het Duitse pretpark Europa-Park. Deze achtbaan heeft buiten de lancering nog 4 inversies.

Waarschijnlijk heeft het pretpark nu gekozen voor dit concept, want in de zomermaanden van vorig jaar deden enkel nog maar deze concepten de ronde maar telkens met een ander thema. Daarom is nu ook het meest hardnekkige gerucht dat de nieuwe achtbaan mogelijk een gelanceerde terrein coaster zal worden met draaiende bakjes die ook nog is overkop zal gaan. Dit zou alvast nog nooit eerder gezien zijn in de wereld en passen bij de term “uniek”. Daarbij komt nog eens dat de reeds geplaatste track heel hard lijkt op die van Mack Rides.

 

Silver Dollar City werd wereldberoemd toen het pretpark in 2013 de spectaculaire houten achtbaan Outlaw Run opende. De rollercoaster was de allereerste houten achtbaan ter wereld met meerdere inversies en werd ontworpen door de Amerikaanse achtbaanbouwer Rocky Mountain Construction. De houten achtbaan heeft een topsnelheid van maar liefst 109,4 km/u en heeft een hoogteverschil van 49,4 meter. Tijdens de rit van 895,2 meter gaan de inzittenden 3 keer overkop. Voor vele achtbaanfans is Outlaw Run de allerbeste houten achtbaan ter wereld.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

 

Foto’s: Theme Park Review (Pear & sdcfan88),  AmeWorld