SEA LIFE Blankenberge organiseert strandopkuis

Gisteren was het World Ocean Day, het uitgelezen moment om wat extra stil te staan bij het leven in de zee. Wereldwijd belanden er tonnen afval in het water. Ongeveer de helft van dat afval is afkomstig van het land. (Via het strand en rivieren die afval meevoeren.) Aan onze kustlijn kun je ongeveer 67.000 kilogram afval vinden. Dat is gemiddeld 100 kilogram per kilometer strand. Daarom startte SEA LIFE op World Ocean Day (8 juni) met het opruimen van het strand in Blankenberge. De mascotte van SEA LIFE hoefde dit gelukkig niet alleen te doen, maar kreeg hulp van het Zandschooltje.

Gisterenmorgen om 10u begon de klas van juffrouw Peggy en meester Sammy van het derde kleuter uit het Zandschooltje met hun zoektocht naar vuilnis op het strand. De kleuters kregen handschoenen en een plastiek zak om het vuil te verzamelen. Ze vonden onder andere plastiek zakken, sigarettenpeuken, rietjes, visnetten, roofing, isolatie, … Nadien werd het verzamelde afval naar SEA LIFE gebracht, waar het gewogen werd. Maar liefst 18,44 kilogram werd verzameld door de dertig enthousiaste kleuters.