Nintendo maakt zijn opwachting in de pretparkwereld

Mario, Luigi, Toad, Zelda, Link & Bowser, wie kent de dag van vandaag deze figuurtjes nu niet? Ze ontstonden allemaal  in de hersenen van enkele creatieve geesten die werkzaam zijn bij het Japanse bedrijf Nintendo. Het bedrijf maakte heel wat bekendheid in de gamewereld, maar nu wil het ook zijn opwachting maken in de magische wereld der pretparken.

 

Nintendo vroeg onlangs een handelsmerk aan voor de naam Super Nintendo World.
Het bedrijf overweegt dus om zich in de pretparkwereld te gooien, met videogames als thema uiteraard.

De eerste stappen naar dit wondere wereldje zijn alvast gezet. Op de site van Upsto was te lezen dat Universal Osaka, Orlando & Hollywood een nieuwe themagebied zullen krijgen, genaamd Super Nintendo Land. Om welke attracties het gaat is nog niet bekendgemaakt, maar geruchten doen de ronde dat er eentje bij zal zitten dat volledig gebaseerd is op het bekende Nintendo racegame Mario Kart.

Wij zijn alvast razend benieuwd. Het uitgebreide gameaanbod van Nintendo zorgt alvast voor heel wat fantasierijke themazones, denk bijvoorbeeld maar aan een Donkey Kong Land,  een Zelda Forest of een Luigi’s Spooky Mansion. We kunnen het zo gek niet bedenken.

Wij hopen jullie binnenkort meer informatie te kunnen verschaffen over dit project.

Universal Studios Japan stuurt alvast een eerste teaser de wereld in.

 

 

Bron: XGN