Plopsa en Remeha zorgen dat Plopsaland groener wordt

In het bijzijn van Vlaams viceminister-president Bart Tommelein werd bekendgemaakt dat Plopsaland De Panne binnenkort investeert in een warmtekrachtkoppeling, een milieuvriendelijk systeem dat kadert binnen de doelstelling van Plopsa om haar parken zo duurzaam mogelijk te exploiteren.

 

Plopsa en Remeha stelden tijdens een voorstelling in het Plopsa Theater een nieuw element binnen hun samenwerking voor aan het publiek. “Al 4 jaar verwarmt Remeha alle Plopsa-parken, van de restaurants en het Plopsa Theater tot het waterpark Plopsaqua en de drooghutten in de parken. Binnen onze ruime samenwerking met de Plopsa Group zijn we voortdurend op zoek naar de optimalisering van onze verwarmingssystemen. Na uitgebreide studies kwam het systeem van warmtekrachtkoppeling er als de beste oplossing uit voor een optimale energiebesparing en -efficiëntie.”, zegt Christophe Leroy, managing director Remeha België.

 

De warmtekrachtkoppeling – of afgekort wkk – wordt dit najaar nog geïnstalleerd door het bedrijf Decat. “Het op aardgas aangestuurd wkk-systeem zal continu en tegelijkertijd warmte en elektriciteit opwekken.”, legt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group, uit. “De investering bedraagt 500.000 euro, maar zal ons op 1 jaar tijd meer dan 2,4 gWh aan energie en elektriciteit besparen en – allerbelangrijkst – onze CO2-uitstoot met maar liefst 474 ton verminderen. Dat is gelijk aan het verbruik van maar liefst 120 Belgische gezinnen!” Christophe Leroy besluit: “Met deze cijfers zal het systeem zichzelf al terugverdiend hebben op 3,5 jaar. Een keuze die dus volledig past binnen ons partnership waar warmte, milieuvriendelijkheid en duurzaamheid hand in hand gaan.”

 

Ook Vlaams minister van Energie Bart Tommelein woonde de voorstelling bij. “Met de warmtekrachtkoppeling zet Plopsa een nieuwe stap richting het halen van de Europese klimaatdoelstellingen tegen 2020 en 2050.”, zegt Tommelein. “Uiteraard kunnen we dergelijke initiatieven alleen maar sterk toejuichen.”